Emil Boc a anunțat rezilierea contractului cu firma care întârzie reabilitarea Turnului Pompierilor. În consecință, buda publică din zonă va continua să funcționeze!

Vorbind astăzi la radio despre „lista rușinii”, care cuprinde firmele cu contracte reziliate pentru grave încălcări sau cu încălcări repetate ale obligațiilor, firme care nu vor mai fi primite la viitoarele licitații pentru lucrări publice în Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat:

„Deja avem niște firme, le-am anunțat: și cea de la Turnul Pompierilor... li s-a prelungit de anul trecut până în mai 2021, trebuiau să termine. Din mai 2021 deja sunt în întârziere, am dispus reziliere. Punct! Și să îi punem pe lista rușinii, să nu mai aibă ce căuta în Cluj-Napoca!”

Dacă contractul a fost reziliat, vor urma noi licitații, posibile contestații și amânări. Potrivit panoului de pe șantier, proiectul de revitalizare a Turnului Pompierilor trebuia să fie finalizat în februarie 2021. Nu a fost să fie!

Contractul de finanțare a proiectului  a fost semnat în 13 noiembrie 2018. Suma asigurată de Uniunea Europeană este de 9.293.437,75 lei (91%), iar aportul Primăriei Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar al investiției, este de 922.099,65 lei (9%), pentru un total de 10.215.537,40 lei. Lucrările de până acum au fost executate de firma italiană Research Consorzio Stabile.

Rezilierea contractului cu firma care nu va mai finaliza lucrările înseamnă și că buda publică din zona acestui șantier central va continua să funcționeze. Posibil, pentru multă vreme de acum încolo!

În luna iulie, în cadrul unei intervenții la un post local de radio, primarul Emil Boc declara despre Turnul Pompierilor:

„Îi gata 95%! Îi gata! Cu o întârziere... dar îi gata. Mai sînt câteva lucruri de finisat, probabil că în august va fi finalizat.”

La finalul lunii august, primarul declara:

„Mai este Turnul Pompierilor, fraților, din Cluj-Napoca, unde avem asocierea Research Consorzio Stabile Societate Consortile, un contract de aproape 7 milioane de lei, cu TVA e aproape 8 milioane, trebuiau să termine lucrările în 13 iulie 2020, dirigintele de șantier le-a aprobat lucrări suplimentare prin acte adiționale care s-au dovedit a fi necesare în contract până în 19 mai 2021 și suntem în 26 august și nu sunt gata lucrările!

Și trebuiau să le termine în 19 mai cu toate prelungirile, da? Dar nu le-au terminat.

Vreau să vă spun că la ora asta mai au de executat 15% din contract și au penalități de 118.000 de lei.

Bineînțeles că se plătesc, alea durează. Alea trebuie să mergi să le ceri prin instanță, dacă nu poți să le deduci din factura pe care o au de achitat.

Dar e o procedură de durată care trebuie constatată prin acte juridice. Dar vă spun, și această firmă se califică după părerea mea la intrarea pe „lista rușinii”, cu lucrări neterminate.

Să știe clujenii de ce nu se termină acest Turn al Pompierilor.”

Se pare că cei 5 sau 15% rămași de terminat la Turnul Pompierilor ar mai putea dura... nu se poate estima cât. Dacă tot nu are Clujul suficiente toalete publice, cei cu nevoi fiziologice imperioase o vor mai folosi o vreme pe cea din zona acestui șantier. 

E fain la Cluj! Dar pute pe Tipografiei, de-ți mută nasul din loc!

Adauga comentariu