Emanuel Ungureanu îl acuză pe Șulea de incompetență și ticăloșie și e revoltat pe floreșteni pentru că nu se revoltă împotriva celor care îi batjocoresc lăsându-i să trăiască printre gunoaie

Ajuns în Florești duminica aceasta, deputatul Emanuel Ungureanu a fost de-a dreptul îngrozit de munții de gunoaie pe care i-a întâlnit aici, de șobolanii care colcăie pe străzi, de peisajul coșmaresc de care parlamentarul îl face responsabil pe primarul comunei, Horia Șulea, pe care îl consideră de o incompetență crasă.

Deputatul a postat pe pagina sa de Facebook câteva fotografii sugestive și o filmare prin care arată grozăvia din comună, filmare prin intermediul căreia își explică revolta resimțită la vederea situației mizerabile în care locuiesc floreștenii, floreșteni pe care Emanuel Ungureanu este, de asemenea revoltat, tocmai pentru că aceștia nu se revoltă împotriva primarului care îi lasă să mustească în deșeuri menajere, printre șobolani.

„PRIVIȚI ACESTE IMAGINI FILMATE DUMINICĂ PE STRADA TEILOR DIN FLOREŞTI!

Zeci de mii de oameni trăiesc printre şobolani şi gunoaie!

Am vorbit cu mulți dintre ei, ne-au cerut să acționăm. 

OAMENII SUNT DISPERAȚI!

Primarul Şulea îşi bate joc de cetățenii care l-au ales tratând Floreştiul ca pe propria moșie. 

Demisia primarului și a consilierilor locali ar fi prea puțin...

Incompetența şi ticăloşia pun în pericol sănătatea a mii de locuitori.

Ca deputat în Parlamentul României voi lupta cu toate puterile pentru dreptul floreştenilor de a fi tratați cu respect de autorități.

Primarul Şulea ar trebui să îşi dea demisia urgent, nu ca un gest de onoare, nu cunoaște această noțiune, ci ca să evite furia celor care trebuie să suporte zilnic consecințele incompetenței sale!”, a scris deputatul Emanuel Ungureanu, exemplificându-și vorbele cu imagini care nu mai au nevoie de niciun fel de comentarii:


Ziar de Cluj l-a contactat pe deputatul Emanuel Ungureanu pentru a-l ruga să ne explice demersurile concrete pe care intenționează să le facă, în calitate de parlamentar, pentru „dreptul floreștenilor de a fi tratați cu respect de autorități”:

„Vreau să vorbesc cu cei de la Garda de Mediu, cu cei de la Inspecția de Mediu, să văd câte amenzi au dat, în ce fel și-au făcut datoria autoritățile statului, pentru că sunt și Direcția Sanitară Veterinară și Direcția de Sănătate Publică și Inspecția de Mediu, sunt o grămadă de instituții care au responsabilități pe sănătate publică și despre care nu știu dacă voi, ziariștii, ați auzit ceva să fi făcut în ultimele săptămâni! Eu nu știu! În afară de 5 amenzi pe care le-au dat la un moment dat, când prefectul s-a prefăcut că îl interesează, în rest eu nu știu ca acolo să existe o monitorizare. 

Eu vorbesc la propriu despre șobolanii pe care i-am văzut cu ochii mei duminică, când nici măcar nu m-am dus în primă instanță să văd ce este cu gunoaiele, ci m-am dus să ajut unul dintre copiii mei bolnavi. Apoi am trecut pe strada Porii, am început să vorbesc cu oamenii și m-am îngrozit! 

Instrumentele pe care le are parlamentarul sunt să sesizeze public probleme, să țină aproape de autoritățile locale, să vadă cum își fac datoria și să vadă în ce măsură. Asta este în analiză, am vorbit cu colegii mei din Comisia de Mediu, ca să vadă în ce măsură legislația intervine cu adevărat în situații de genul acesta. Adică, noi să așteptăm starea de alertă pe care o acceptă sau nu prefectul și stau oamenii ăia acolo între gunoaie, la propriu! Nu mai există nicăieri așa ceva! Doamne ferește! Dincolo de orice declarație, aici nu e o chestie de politică! Pe strada Teiului este ceva inimaginabil! Pozele pe care le-am postat eu pe Facebook nu sunt prelucrate în Photoshop, nu e căutat un unghi special, acolo gunoaiele sunt în stradă! 

Nu contează din ce partid face parte primarul. Dacă eu aș fi fost în locul lui, nu aș fi stat două minute într-o asemenea poziție. Sunt lucruri pe care floreștenii le-ar putea înghiți, uite, reparăm strada asta, nu astăzi, ci mâine! Dar vorbim despre gunoi! Dacă tot nu ești în stare să scoți gunoiul dintr-un oraș, că acesta este un mini-oraș... Toți (autoritățile locale și județene – n.r.) sunt  în aceeași situație, toți învârt o problemă de la unul la celălalt și această problemă nu se rezolvă! Eu îmi amintesc, nu cred că pot fi bănuit de simpatii politice cu Emil Boc, dar eu îmi amintesc că atunci când a fost criza gunoaielor în Cluj, mergea noaptea pe străzi, găsea rampe alternative! Nu îi lași pe oameni să aibă gunoi în stradă! 

Este incompetență crasă din partea lui Șulea pentru că nu îți trebuie nici foarte multă școală, nici foarte multă abilitate politică să îți dai seama că firma aceea pur și simplu nu avea suficiente utilaje ca să facă față la solicitări. Adică, se discută de luni de zile de capitalizarea firmei respective, sau nu.

Duminică a fost realizată filmarea pe care am pus-o eu pe Facebook, iar ieri au luat 3 tone din zonă. Nu am avut cum să fac tehnic o comparație, dar dacă ai fi mers duminică și apoi ai fi mers ieri, ți-ai fi dat seama că de fapt nu se simte deloc. E atât de mult gunoi, că pur și simplu nu face față firma aceea, ori eu îl acuz de incompetență pe Șulea – putea să fie Șulea de la Partidul România Liberă, un partid nou înființat, aici nu e o chestiune de partid!

Când e vorba de administrație publică, vorbim despre gunoaie și despre faptul că ele sunt acolo! Și șobolanii nu sunt o invenție! Dacian Makszin e campion paralimpic, e în scaun rulant, are doi copii, și el a ieșit din casă și a fotografiat un șobolan de pe drum, de pe calea lui de rulare! El are copii în casă și îi este teamă, că a găsit pe casa scării șobolani! El e în scaunul rulant și e disperat să nu vină șobolanii peste copiii lui! 

Deci, aici nu e o chestie politică, aici e o chestie pur și simplu de umanitate! Oamenii aceia trăiesc într-o mizerie cruntă! Sunt șocat, nu mă interesează dacă lumea mă percepe ca un politician bun sau prost, pur și simplu, eu dacă aș fi locuit în Florești – o să spun și peste 10 ani același lucru – mă duceam cu gunoiul în fiecare zi în fața Primăriei, îl lăsam acolo! Adică, totuși, oamenii ăia din Florești mai suportă mult? Eu sunt îngrozit că oamenii se duc cu cățelul într-o mână, legat de lesă, cu punguța cu gunoi, și pun lângă mormanul de gunoi alt gunoi! Și alt gunoi! Și alt gunoi! Până în stradă! Dar oamenii pot să se revolte! Eu cred că dacă pichetau cu pungi cu gunoaie 3 zile, nu 10 oameni, nu 15, măcar 100-200 de oameni zilnic, credeți că nu se rezolva problema? Dacă se duceau, dacă considerau că e problema prefectului, dacă se duceau apoi 50 de mașini din Florești cu gunoaie în fața Prefecturii, nu se decreta stare de alertă? Eu, ca politician, tu m-ai certat, și e dreptul tău la opinie, că eu ca politician nu am dreptul să mă cert cu alegătorii! Uite, eu îți spun că am! Eu le reproșez alegătorilor din Florești, celor care nu au fost la vot, de ce nu au fost la vot, și în felul acesta au o mare problemă, iar cei care sunt în munții de gunoaie și l-au votat pe Șulea sau nu l-au votat, dar locuiesc acolo, de ce nu fac nimic, nu au niciun fel de acțiune! Adică, ei pot să mă critice pe mine, și e dreptul lor să o facă, pentru lipsa de activitate, dacă va fi cazul, sau pentru lipsa de inspirație, sau pentru orice! Eu de ce să nu-i întreb: măi, oameni buni, trăiți între gunoaie și nu faceți nimic?! Adică, dacă nu te revolți…!

Ceea ce vezi acolo pare ireal! A fost o mare criză acum o lună. Acum, de pe câteva străzi, s-a reușit, cu un efort foarte mare al acestei firme, să se scoată câteva sute de tone. Eu am văzut după acel moment și este dezastru! Nu pot să-mi imaginez ce a fost acum o lună! 

Aici nu mai este o chestiune politică, discutăm despre o chestiune umană! Dacă am răbdat 45 de ani comunismul, dacă ne obișnuim cu gunoaiele, înseamnă că avem administrația pe care o vrem?! Dacă noi acceptăm orice tip de politician, cu instruire puțină, cu un CV dubios, cu o moralitate discutabilă, înseamnă că asta vrea poporul și asta este! Datoria mea, jobul meu, 4 ani, este să cultiv orice formă de protest!”, a explicat deputatul Emanuel Ungureanu.

Comentarii

pop

01.02.2017 06:31

Interesant de vazut cine a luat banii florestenilor platiti ptr.ridicarea gunoiului??

Adauga comentariu