Emanuel Ungureanu îl acuză pe primarul Emil Boc de favorizarea infractorului Mihai Lucan

Deputatul Emanuel Ungureanu i-a răspuns, astăzi, primarului Emil Boc, după ce acesta din urmă a declarat că Ungureanu face atacuri politice. Redăm integral textul publicat de Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook. 

"Boc a declarat astăzi că anchetarea lui de către DIICOT în cazul Lucan este un atac politic din partea mea. Îl rog pe domnul primar să își aducă aminte de sprijinul acordat Asociației pentru Solidaritate și Empatie "Delia Grădinaru" de către Consiliul Local și domnia sa în calitate de primar, la solicitarea mea timp de 12 ani. Atunci eram erou pentru el, acum am devenit doar un politician. Îi mai aduc aminte domnului primar că eu despre Lucan vorbesc de 14 ani, nu de un an de când sunt deputat USR. Știu că știe că știu... Tot de 14 ani durează și prietenia lui cu Lucan atunci când i-a spart pentru prima dată pietrele la Institutul de Transplant. Lucan s-a folosit cu cinism de problema de sanatate a domnului Boc și a unor oameni din anturajul său și a început să ceară...

Și nu s-a mai oprit... Domnule Boc, este timpul să vă lepădati de lucani și să vă cereți iertare bolnavilor care au fost jecmăniti. Ați favorizat un infractor, unul dintre cei mai mari din istoria Clujului. Nu este târziu. Puteți primi din partea justiției circumstanțe atenuante. Sănătate vă doresc și îmi permit o recomandare, dacă mai aveți probleme cu rinichii mergeți la profesorul Coman. Domnia sa, prorector la UMF Cluj, a construit o clinică privată pe acelasi model ca Lukfurt. Dacă nu aveți intrare la domnia sa, vă rog să îl sunați pe domnul Rus, el este protectorul domnului Coman.

Vă înțelegeți voi...

Cu deosebită considerație, Maestre"

Reamintim faptul că, Emil Boc s-a hărnicit să-l bage în acceași “oală”a “ajutorului municipal” și pe Emanuel Ungureanu, cel care a cerut extinderea cercetării penale și asupra modului în care Mihai Lucan a obținut terenul de sub clinica particulară Lukmed.

“L-am ajutat cu ce l-a ajutat legea (n.red. pe medicul Lucan). Dacă a avut un cadru legal, l-am ajutat. Cum l-am ajutat şi pe domnul Ungureanu când a primit foarte multe finanţări de la primărie pentru asociaţia pe care o avea sau pe care o mai are. Nici nu mai ştiu dacă o are. Oricine în Clujul ăsta dacă are un cadru legal, beneficiază. Dacă legea i-a permis, a fost ajutat. În cazul domnului Lucan, paradoxal, contractul iniţial prin care s-a acordat asocierea pentru realizarea clinicii Lukmed s-a făcut în 2004 înainte ca eu să fiu primar. Nu primarul Boc a promovat proiectul de hotărâre prin care s-a făcut asocierea între Consiliul Local şi Lucan pentru terenul acela. S-a stabilit un teren de 1000 metri pătraţi, 70.000 de euro, durata concesiunii 45 de ani. Eu nu am venit decât să detaliez aceste prevederi care erau făcute înainte ca eu să fiu primar. Dar dacă legea i-a permis acestu lucru. A fost o hotârâre legală de Consiliu Local aprobată. Evident că acest lucru a mers mai departe. Din punctul acesta de vedere sunt chiar foarte relaxat şi sunt un pic uimit de virulenţa cu care acum trece pe plan politic domnul deputat şi încearcă să atace politic un demers legal făcut de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Primarul nu poate da ceva decât dacă este lege şi hotărâre de Consiliu Local”, a eclarat Boc la emisiunea jurnalistului Lucian Danciu la un post de radio.

Primarul Emil Boc ar fi trebuit, potrivit unor surse judiciare, să dea declarații, joi dimineața, la DIICOT, despre ajutorul pe care i l-ar fi acordat lui Mihai Lucan, ca acesta să își poată construi clinica privată, Lukmed. Boc nu s-a prezentat la audieri, ba chiar susține că nu a fost citat de procurori.

Adauga comentariu