Emanuel Ungureanu, după cazul Sighetu Marmației: „Bolnavii cu dizabilități sunt tratați ca niște animale sălbatice, supuși unui proces de exterminare...” Urmează ancheta parlamentară

După cazurile ce au îngrozit România, de la Spitalele de Psihiatrie din Săpoca sau Borșa-Cluj, un nou coșmar a devenit public la Spitalul Municipal Sighetu Marmației din județul Maramureș, unde persoanele cu dizabilități psihosociale și intelectuale sunt închise în cuști, iar alți pacienți sunt legați cu cămăși și fâșii din cârpe de paturi. În acest context, deputatul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședinte în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, a luat atitudine și anunță că în toate aceste cazuri va urma o amplă anchetă parlamentară în privința acestor „lagăre ale umilirii”:

 
„INCREDIBIL!

Exact ca la Spitalul de Boli Psihice Borșa din județul Cluj și la Sighetu Marmației, bolnavii cu dizabilități sunt tratați ca niște animale sălbatice, ÎNCHIȘI ÎN CUȘTI și supuși unui proces de exterminare fizică și psihică!

Anunț public că voi declanșa o anchetă parlamentară, în calitatea mea de vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, împreună cu deputatul Adriana Săftoiu de la Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților.

La final vom întocmi un raport comun despre aceste adevărate lagăre ale umilirii semenilor noștri suferinzi și vom trimite concluziile Comisiei Europene!

Trebuie să ne trezim ca națiune, nu putem să permitem umilirea celor mai năpăstuiți de soartă dintre noi!

Cum am ajuns atât de jos?”, a notat Ungureanu pe pagina sa de socializare. 

Marți, Centrul de Resurse Juridice a lansat un apel urgent la acțiune, urmare a unor situații deosebit de grave identificate la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap (fosta secție de dermatologie din curtea Spitalului Municipal) și la Secția de psihiatrie I Bărbați din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației, județul Maramureș.

 Aici, în condiții greu de imaginat, opt persoane cu diverse grade de handicap erau închise în câteva cuști cu ramă metalică, iar altele erau legate cu cămăși și fâșii de cârpe.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marţi, că are deja programat un control la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei din judeţul Maramureş.

Această situație infernală vine să completeze imaginea spitalelor de psihiatrie din țară, după cazurile din Săpoca și Borșa-Cluj. 

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat recent imagini din spitalul groazei din Borșa, unde pacienții sunt înghesuiți în condiții de coșmar. 

CITEȘTE ȘIVIDEO Spitalul GROAZEI din Borșa. Imagini extrem de șocante

 

 

sursa foto: centrulderesursejuridice/facebook

Adauga comentariu