Emanuel Ungureanu, din Jungla unei curți a Spitalului Județean Cluj, locul pe unde n-a călcat picior de consilier local

Într-un spațiu care aparține Spitalului Clinic Județean Cluj, situat între clădirile Clinicii de Dermatologie, Spitalul de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” și Clinica de Oftalmologie, areal care se găsește într-o stare de continuă delăsare și neglijență, deputatul clujean Emanuel Ungureanu a atras atenția încă o dată asupra modului în care este administrat acest teritoriu. Practic, un oraș cu un buget de cca 270 de milioane de euro, a permis ca spațiul verde al complexului medical clujean să ajungă o adevărată ”junglă”.

Astfel, străzile mărginite de arbori sunt pline de gunoaie, iar deși acestea ar fi trebuit să fie alei amenajate corespunzător, care să reprezinte zone de relaxare pentru pacienți, prin nepăsarea autorităților au ajuns să arate ca după război:

”Imaginați-vă că pe această alee ar fi trebuit să fie o zonă amenajată superb, ar fi trebuit să existe bănci... Am să vă arăt cum arată locul de depozitare de lângă Spitalul de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”: cineva leagă niște pungi, deoarece nu sunt nici măcar coșuri de gunoi, iar aici este aceeași junglă, cu iarbă netăiată și bălării. Nimeni nu îngrijește aceste spații, unde pacienții ar putea să se relaxeze”.

Băncile de pe marginea drumului sunt profund degradate și, probabil, nu au fost niciodată reparate. Acestea arată ca din secolul al XIX-lea. 

”Cât credeți că i-ar lua unei comunități pentru a amenaja aceste spații, astfel încât să arate civilizat? Suntem în Clujul anului 2018. Pacienții din Clinică ar putea să se bucure de aerul curat și de acești copaci, din păcate, vegetația este neîngrijită.

Uitați-vă cum arată băncile și gândiți-vă la consilierii locali și județeni, care au comisii de sănătate și nu au călcat în viața lor pe aici. Acestea sunt băncile unui spital dintr-un oraș de 5 stele. 

În ciuda faptului că în zonă sunt clădiri vechi, aici s-ar fi putut amenaja un spațiu cald. Iar aceasta nu este o scuză pentru a nu face curățenie aici ori pentru a nu amenaja coșuri de gunoi și a face spații civilizate. Pentru că, după cum suntem în interior așa suntem și în exterior”.

Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut un apel către managerul Spitalului Județean, Petru Șușcă, precum și către ”grupul” din care face parte acesta:

Fac și eu un apel către ”masoneria” din care face parte și domnul Șușcă: vă rog să priviți aceste imagini și sper ca acele loji masonice și cluburi, din care face parte și Șușcă, să adune fonduri și să amenajeze curtea spitalului de aici, după cum și la Clinica de Radiologie poate fi regăsit același dezastru”. 

De asemenea, Ungureanu s-a adresat și angajaților din cadrul instituțiilor medicale, cărora le-a sugerat să protesteze nu doar pentru propriile drepturi, ci și pentru mizeria generalizată în care se găsește întreg complexul medical din zona Clinicilor:

”Gândiți-vă dacă n-ar trebui să protestați și contra acestei mizerii generale, nu doar atunci când aveți revendicări salariale!? Bine-ar fi ca nu doar revendicările salariale să ne scoată în stradă, ci și condițiile de muncă sau cele ambientale.

O comunitate care scoate în stradă 60.000 de oameni pentru justiție și principii, foarte bine face. Dar când ieșim în stradă pentru căile de rulare din spatele Clinicii de Nurochirurgie, ca să nu mai fie pline de gropi?”

Acesta a amintit de anchetele repetate pe care le-a întreprins și a subliniat că numai în urma unor revendicări unitare și organizate, făcute cu bun-simț, imaginea orașului se poate schimba. Iar una dintre condițiile esențiale în aceste sens, se referă la implicare.   

 

 

sursa video%foto: Emanuel Ungureanu/facebook

Comentarii

marin

08.06.2018 11:37

pe cine sa intereseze?! pe directorii si sefii pusi politic in functii? pe o mare parte a angajatilor care si ei la randul lor stiu cum au ajuns acolo (spagi, concursuri simulate-cand un post este scos la consurs deja se stie cine il va ocupa)?! intre interesele personale de ocupare a functiilor si de marire a salariilor pacientii nu conteaza, nu exista (culmea tocmai cei de la care se iau banii pt plata salariilor lor).

Adauga comentariu