Emanuel Ungureanu despre Mihai Lucan: ”Prima întrebare a profesorului Lucan la ecograf era: unde lucrezi, nu ce te doare!”

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, e foc și pară pe fostul director al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Deputatul susține că medicul Mihai Lucan tortura bolnavii, lăsându-i să aștepte ore în șir până să îi primească la consultație. Chiar dacă aceștia acuzau dureri insuportabile. 

”Circuitul era unul diabolic, omul venea cu bilet de trimitere, era ținut pana la 3, cu cât durerile erau mai mari cu atât era mai bine pentru că creștea și prețul și prima întrebare a profesorului Lucan aici, la ecograf, era: unde lucrezi, nu ce te doare. Asta știu mii de bolnavi. Apoi i se spunea : ”nu avem aparat de spart pietre, Ministerul nu are bani, nu l-a reparat”. Înjura nu știu ce Ministru. Dar avem această posibilitate la privat”, a declarat azi Emanuel Ungureanu într-o conferință de presă.

Mai mult,  deputatul spune ca Mihai Lucan storcea și ultimii bănuți de la pacienți și le cerea să își vândă tot ce aveau mai de preț ca să achite operația. 

După care începea târguiala pentru preț. ”Ești bătrâna, maica? Da. Ai vaca? Da. Ai bani? Nu. Vinde vaca.” Eu eram în institutie în 2003, angajat, și am auzit acest tip de discuție de nenumărate ori. Știți când am reclamat eu prima dată acest lucru? În 2003 când nu exista LukMed. De atunci reclam aceste lucruri. Practic, Institutul a devenit centru de Îngrijiri deoarece Casa de Asigurări plătește un cost dacă faci și intervenția și îngrijirea, și un alt cost per pacient dacă faci doar îngrijiri. Este cineva care nu știa că se întâmplă asta? Nu știa DIICOT Cluj? Nu știa DNA Cluj? Nu știa SRI Cluj asta? Nu știau miniștrii sănătății, nu știau parlamentarii din Cluj care își trimiteau pilele pe un alt circuit, într-un alt salon de VIP?! Că și aici erau două categorii de saloane. Unul în care stăteau copiii sau tinerii mei amărâți și oamenii de rând și unele pentru somități. Domnul Lucan a fost protejat pentru că a operat pe cine trebuie de fiecare dată și sper să vedeți în rechizitoriul procurorilor acele telefoane pe care le-a dat de fiecare dată când se apropia un control”, a mai precizat deputatul USR.

Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut și o sesizare către DIICOT, în care prezintă 150 de cazuri care s-ar fi confruntat cu asemenea probleme la întâlnirea cu doctorul Mihai Lucan.


Adauga comentariu