Emanuel Ungureanu despre Mihai Lucan: ”Prima întrebare a profesorului Lucan la ecograf era: unde lucrezi, nu ce te doare!”

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, e foc și pară pe fostul director al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Deputatul susține că medicul Mihai Lucan tortura bolnavii, lăsându-i să aștepte ore în șir până să îi primească la consultație. Chiar dacă aceștia acuzau dureri insuportabile. 

”Circuitul era unul diabolic, omul venea cu bilet de trimitere, era ținut pana la 3, cu cât durerile erau mai mari cu atât era mai bine pentru că creștea și prețul și prima întrebare a profesorului Lucan aici, la ecograf, era: unde lucrezi, nu ce te doare. Asta știu mii de bolnavi. Apoi i se spunea : ”nu avem aparat de spart pietre, Ministerul nu are bani, nu l-a reparat”. Înjura nu știu ce Ministru. Dar avem această posibilitate la privat”, a declarat azi Emanuel Ungureanu într-o conferință de presă.

Mai mult,  deputatul spune ca Mihai Lucan storcea și ultimii bănuți de la pacienți și le cerea să își vândă tot ce aveau mai de preț ca să achite operația. 

După care începea târguiala pentru preț. ”Ești bătrâna, maica? Da. Ai vaca? Da. Ai bani? Nu. Vinde vaca.” Eu eram în institutie în 2003, angajat, și am auzit acest tip de discuție de nenumărate ori. Știți când am reclamat eu prima dată acest lucru? În 2003 când nu exista LukMed. De atunci reclam aceste lucruri. Practic, Institutul a devenit centru de Îngrijiri deoarece Casa de Asigurări plătește un cost dacă faci și intervenția și îngrijirea, și un alt cost per pacient dacă faci doar îngrijiri. Este cineva care nu știa că se întâmplă asta? Nu știa DIICOT Cluj? Nu știa DNA Cluj? Nu știa SRI Cluj asta? Nu știau miniștrii sănătății, nu știau parlamentarii din Cluj care își trimiteau pilele pe un alt circuit, într-un alt salon de VIP?! Că și aici erau două categorii de saloane. Unul în care stăteau copiii sau tinerii mei amărâți și oamenii de rând și unele pentru somități. Domnul Lucan a fost protejat pentru că a operat pe cine trebuie de fiecare dată și sper să vedeți în rechizitoriul procurorilor acele telefoane pe care le-a dat de fiecare dată când se apropia un control”, a mai precizat deputatul USR.

Deputatul Emanuel Ungureanu a făcut și o sesizare către DIICOT, în care prezintă 150 de cazuri care s-ar fi confruntat cu asemenea probleme la întâlnirea cu doctorul Mihai Lucan.


Comentarii

Kovacs Tiberiu

14.11.2017 07:23

Te intreba unde lucrezi ca sa stie cum sa te taxeze. !0 ani de executare la Gherla. Huooooooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Liviu

14.11.2017 09:52

Confirm:), dar nu doar el ci și ceilalți din anturaj procedau la fel. Mai ales la ecograg

marin

14.11.2017 12:31

Confirm si eu, te tinea pt o consultatie de dimineata de la 8 pana la 3 sa exasperezi apoi venea dumnezeul urologiei si te intreba unde lucrezi, ce statut social ai, pt a sti cu cat sa te taxeze. S-a oferit rapid sa-mi faca macar o biopsie pt un lucru care nu necesita deloc asa ceva, dar sa fie totusi ceva interventie. Am refuzat categoric zambindu-i ironic moment in care si-a schimbat total atitudinea si mia zis ca pot pleca. Pe mine m-a pus in mijlocul cabinetului in picioare, toti ceilalti medici stateau in semicerc cu capul aplecat in fata lui...al dumnezeului...el stand jos pe un scaun ergonomic ridicat sus de unde ne privea. Nu mi-a venit sa cred ce bataie de joc, ce umilire, servilism si pupincurism mi-a fost data sa vad acolo. Am fost inspirat sa nu-i accept propunerea caci problema mea s-a rezolvat foarte simplu cu cateva pastile. O pacienta batrana imi povestea ca a fost operata in clinica lui privata si ia cerut multi bani desi ia spus ca nu are dar nu ia pasat. Noroc cu copii din Belgia care au ajutat-o. Sper sa se vada candva dreptate si cu acest caz al dr. Lucan, unul din multe, multe altele de altfel, care se intampla in clinicile si spitalele clujene si nu numai.

Sanda

21.12.2017 23:18

Ingrozitor acest personaj. L-am cunoscut, si regret ca l-am cunoscut pe acest ,,dumnezeu,, al institutului de urologie din Cluj. Un om odios, smecher, avea prin anul 2004 tablouri cu Adrian Nastase pe pereti, toți colegii medici ai clinicii nu miscau in fața lui, nu aveau voie sa fie vazuti stand de vorba cu pacienții. Cum s-or simți azi acesti oameni marioneta, cum sa nu ai atata inteligenta incat să accepți sa tot fi marioneta lui Lucan??? Eram internata cu fiul meu in spital si venea la vizita de dimineață cu toți medicii si asistentele si ii umilea, am vazut cum a imbrancit-o pe asistenta sefa peste pacienti in paturile lor, ca si glume de prost gust, si nimeni nu indraznea sa scoată o vorba... Era sustinut si sprijinit de autorități. Ma mir cum de a rezistat arat de mult?! Prea mult. Era sigur pe el si convins că este intangibil. Ma bucur enorm că s-a terminat!!! Sper sa primească tot ce merita , iar adevaratul Dumnezeu sa-i razbune pe toți cei umiliți și batjocoriti de lucan. Cu l mic. Un gunoi nu merită respect.

Cutezător

14.11.2017 22:08

Una tare pe surse: Vine biata femeie la Lukmed i spune la Dom' profesor ce problemă are, iar el zice tariful după ce o scanează din priviri: 2000. Femeia avea doar 1500. Nu merge zice dom profesor. Fă rost. Suna femeia, vine soțul cu cei 500 de lei si i da profesorului. Asta se uita lung la ea si o întreabă "Îți bati joc de mine?" . Femeia înmărmurită nu înțelege nimic... "Pai 2000... Nu așa ați zis?". La care dom profesor " 2000 de euro femeie nu 2000 de lei! "

Adevarul

16.11.2017 08:49

Da. Lucan asta te salva doar daca aveai bani. Asa s a intimplat cu o verisoara de a mea care a dat 10000 de euro pt un transplant de rinichi pur si simplu nu a operato pina cind nu a venit cu banii. Cand a dat banu si rinichi compatibil s a gasit si operatia s a facut. Va mai amintiti scandalul Arsinel?

Ștefănescu

20.12.2017 22:07

Nu este singurul. În fiecare instituție medicală ( sa ne înțelegem, cu acceptul si acordul celor de mai sus ) există un profesor "Dumnezeu " înconjurat de o sleahta de acoliti umili și pupincuristi ,care fura pacientul si banul statului . Realitatea din pacate aceasta este si personal cred ca pana cand nu se va termina cu șpaga lucrurile vor merge la fel : umilirea bolnavului , a familiei lui si dezumanizarea in continuare a cadrelor medicale din cauza banului. Ma doare ce vad pentru ca lucrez in branșă si stiu ce vorbesc. Poate se vor mai curata uscaturile .

Adauga comentariu