Emanuel Ungureanu a depus sesizări la ANI, prin care reclamă conflicte de interese și stări de incompatibilitate în cazurile lui Șușcă și Florian

Emanuel Ungureanu se luptă în continuare cu sistemul medical, după ce a demascat incidentul de la spitalul Floreasca din București, când o femeie a fost arsă de vie pe masa de operație. 

Conform stiripesurse.ro, deputatul USR a depus sesizări la ANI, reclamând conflicte de interese și stări de incompatibilitate în cazurile lui Petru Șușcă și Ștefan Florian. 

„În urma concluziilor ultimului raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății privind verificarea efectuată la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca în perioada 13.05.2019-17.05.2019, pe lângă alte multiple încălcări ale legilor în vigoare, în sarcina managerului acestei unități sanitare, Petru Șușca, s-a reținut și o posibilă situație de incompatibilitate și conflict de interese între funcția de manager al spitalului și calitatea de asociat unic la un SRL care administrează o pensiune, dar și calitatea de președinte al Asociației Maramureșenilor Cluj-Napoca. În baza atribuțiilor Agenției Naționale de Integritate (ANI) am cerut să se efectueze investigațiile necesare pentru a se stabili cu claritate dacă Petru Șușca a încălcat legea în domeniul încompatibilităților și a conflictului de interese”, a explicat Ungureanu.

În ceea ce-l privește pe șeful secției de Neurochirurgie al SCJU Cluj-Napoca, Ștefan Florian, Ungureanu îl acuză că și-ar fi angajat fiul ca asistent universitar. 

„Această acțiune reprezintă o vădită stare de incompatibilitate și conflict de interese care nu a fost adusă la cunoștința Decanatului Facultății de Medicină din cadrul UMF Cluj, Consiliului de Administrație al SCJU Cluj-Napoca, al cărui membru a fost până de curând, sau Senatului UMF, al cărui președinte a fost Ioan Ștefan Florian până acum câteva săptămâni. Prin angajarea fiului său, Ioan Alexandru Florian, șeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul UMF Cluj, Ioan Ștefan Florian, se face vinovat de încălcarea Legii Educației, dar și a Cartei Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca. Fiul lui Florian este privilegiat și protejat”, a adăugat deputatul USR.

 

Adauga comentariu