Emanuel Ungureanu, denunț penal la DNA: „Cel mai mare deficit în sistemul de sănătate este cel de caracter, până ce sistemul de transplant nu va fi curățat”

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu a înregistrat un denunț penal la DNA București pe numele lui Victor Zota, inspector în cadrul Agenției Naționale de Transplant, pentru suspiciuni de comitere a două fapte penale. Concret, după cum a arătat Ungureanu, chiar dacă era condamnat într-un dosar instrumentat de DIICOT, în privința traficului de ovocite, Zota împreună cu soția sa, Turcu Rosana-Maria, ar fi comis două fapte penale: conflict de interese și fals intelectual. 

Mai mult, deputatul USR, Emanuel Ungureanu, care este și vicepreședinte în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților a declarat că urmează să depună alte plângeri penale contra unui grup de persoane ce „sugrumă activitatea de transplant din România de peste 20 de ani”.

„Cel mai mare deficit în sistemul de sănătate este cel de caracter, până ce sistemul de transplant nu va fi curățat de ceea ce numea fostul șef ANT, Radu Deac, "mafia profesorilor", pacienții care au nevoie de un transplant funcțional vor fi batjocoriți la nesfârșit.

Atrag din nou atenția doamnei ministru al Sănătății, Sorina Pintea, faptul că încalcă legea, refuzând să-mi pună la dispoziție ultimele două rapoarte ale Corpului de Control ale Ministerului Sănătății, privind activitatea Agenției Naționale de Transplant, pe care le-am solicitat oficial încă din 20 martie 2019!”, a notat Ungureanu.

în imagine: Victor Zota 

sursa foto: agerpres.ro

Victor Zota deține funcția de inspector în cadrul Agenției Naționale de Transplant și fost director al ANT în perioada 2006-2009. Zota și-a reluat activitatea în cadrul Agenției de Transplant, ca inspector, pe 11 martie, după ce a fost timp de câțiva ani „coordonator național de transplant” în cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

sursa video: emanuelungureanu/pagina personala de facebook

Redăm mai jos textul publicat de Emanuel Ungureanu pe pagina sa de socializare:

„Denunț penal la DNA!

Am depus astăzi un denunț la DNA-structură centrală, pentru suspiciuni de comitere a două fapte penale de către numitul, Victor Zota, inspector angajat de către Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Agenția Națională de Transplant, în 11 martie 2019.

În fapt, am adus în atenția procurilor DNA, spre analiză, două documente care indică faptul că, Victor Zota, condamnat anterior într-un dosar DIICOT de trafic cu ovocite, împreună cu soția sa, Turcu Rosana-Maria, ar fi comis două fapte penale: conflict de interese și fals intelectual.

Am atașat denunțului penal, o factură din anul 2018, în valoare de 3500 lei, plătită de Victor Zota, în calitate de coordonator de program de transplant la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov către PF-aul soției acesteia, Turcu Rosana Maria.

În baza acestei facturi, soția lui Victor Zota ar fi prestat fictiv activități de coordonare în domeniul transplantului în câteva spitale din București.

Conflictul de interese este limpede ca lumina zilei.

Vom vedea însă care este opinia procurorilor DNA care nu s-au autosesizat până astăzi deși am făcut public acest document încă din luna martie a anului 2019!

Al doilea document incriminat, se referă la un protocol semnat între SRI, Autoritatea Aeronautică Civilă și Agenția Națională de Transplant.

Victor Zota, comite, din punctul meu de vedere, fals intelectual semnând în numele Agenției Naționale de Transplant, în calitate de coordonator program național de transplant, el neavând această calitate în anul 2014.

Urmează să depun alte plângeri penale, în luna iulie, împotriva unui grup de indivizi care sugrumă activitatea de transplant din România de peste 20 de ani.

Cel mai mare deficit în sistemul de sănătate este cel de caracter, până ce sistemul de transplant nu va fi curățat de ceea ce numea fostul șef ANT, Radu Deac, "mafia profesorilor", pacienții care au nevoie de un transplant funcțional vor fi batjocoriți la nesfârșit.

Atrag din nou atenția doamnei ministru al Sănătății, Sorina Pintea, faptul că, încalcă legea, refuzând să-mi pună la dispoziție, ultimele două rapoarte ale Corpului de Control ale Ministerului Sănătății, privind activitatea Agenției Naționale de Transplant, pe care le-am solicitat oficial încă din 20 martie 2019!”, a notat depuatatul clujean, Emanuel Ungureanu.

 

sursa captură: emanuelungureanu/pagina personală de facebook

Adauga comentariu