Emanuel Ungureanu, avertisment public pentru consilierii din Florești: “Nu faceti jocul lui Șulea, unul dintre cei mai mincinoși primari din România”

După ce gunoiul din Florești a început să dea pe-afară, iar primarul Horia Șulea a decis dublarea taxei de gunoi, aspect prin care stabilește un record național greu de egalat, tema gunoiului menajer a ajuns și pe masa consilierilor locali din Florești. În acest context, deputatul clujean Emanuel Ungureanu a transmis un mesaj public aleșilor locali din cea mai mare comună a țării.

În ședința de Consiliu Local de miercuri, 12 decembrie, urmează să fie votat proiectul de hotărâre care prevede această majorare. În Cluj-Napoca taxa pentru salubrizare este de aproximativ 7 lei/persoană. În Florești, acum este 6,5 lei/persoană, dar în scurt timp va fi 15 lei/persoană.

“Se aprobă instituirea taxei speciale de salubrizare pentru contribuabilii comunei Florești, persoane fizice 15 lei/persoană/lună și pesoane juridice 140 lei/mc/lună, în vederea acoperirii costurilor de colectare, transport și depozitare a deșeurilor produse”, scrie în proiectul de hotărâre. 

Majorarea este motivată ca fiind necesară pentru acoperirea integrală a contractului cu firma Strict Prest, care a primit contractul cu Primăria Florești prin negociere directă. 

Referitor la firma Strict Prest, într-un mesaj pe pagina personală de Facebook, Emanuel Ungureanu notează:

”100.000 de euro pe lună pentru firma "portocalie" Strict Prest înseamnă de fapt bani de campanie pentru grupul infracțional organizat care a adus la cârma Clujului oameni ca Sorin Apostu sau Uioreanu, indivizi condamnați penal pentru fapte grave de corupție.

Din informațiile pe care le dețin, o firmă apropiată de ciuma portocalie care a jefuit banul public în județul Cluj timp de 14 ani vrea să-i jefuiască pe floreștenii care trăiesc oricum în gunoi până la gât din cauza primarului PNL, Șulea”, spune Ungureanu.

Mai mult, deputatul clujean a adresat un ”avertisment public” către consilierii floreșteni prin care îi îndeamnă să nu subscrie proiectului înaintat de Horia Șulea:

 
”Avertisment public pentru consilierii care fac parte din Consiliul Local Florești!

Nu faceti jocul lui Șulea, nu dublați prețul pentru ridicarea gunoiului menajer în comuna Florești.

Sper din toată inima ca aleșii florestenilor în deliberativul local să nu facă jocul acestui primar anchetat de DNA pentru abuz în serviciu și să nu voteze astăzi în Consiliul Local Florești mizeriile lui Șulea!

Vă reamintesc prin aceste imagini modul în care a gestionat Șulea, unul dintre cei mai mincinoși primari din România, uriașa criză a gunoiului de acum 1 an”, adaugă Emanuel Ungureanu.

 

CITEȘTE ȘIRecord național în cea mai mare comună din țară: taxa pentru gunoi se dublează în Florești 

 

sursa foto: emanuel ungureanu pagina personala facebook

Adauga comentariu