Eliza Ancău, Miss România Supranaţional 2015, o frumusețe atipică, venită din interior

Eliza Ancău a câștigat recent titlul de Miss România Supranațional 2015 și va reprezenta țara noastră în competiția mondială Miss Supranațional. La acest concurs de frumusețe participă concurente din lumea întreagă și, indiferent că Eliza va câștiga marea finală sau nu, ea este deja o învingătoare. E o frumusețe atipică pentru că estetica fizionomiei sale reprezintă transpunerea cu fidelitate și naturalețe a frumuseții sufletului ei. Caldă și zâmbitoare, plină de energie și de curiozitate, „leoaica înfocată” de 24 de ani a început să lucreze de la 12 ani, când făcea pe ghidul în Veneția, continuând mai apoi să muncească întreaga adolescență, în promoții, în magazinele din România. A cochetat și cu televiziunea, nu-i sunt străine nici prezentările de modă, iar acum lucrează în cadrul unei agenții de impresariat și creează papioane hand-made, o mică afacere de familie, care în curând va însemna și un magazin online, rowaz.com.

Atipic în cazul Elizei, pentru o Miss România, e că, în ciuda frumuseții ei - acum încoronată printr-un prestigios concurs de profil - tânăra și-a păstrat modestia și naturalețea: pentru Eliza frumusețea vine de la sine și din sine, nu e doar o estetică cosmetizată a artificialului, a superficialității, ci un semn exterior al unor profunzimi interioare pline de farmec.

O clujeancă puternică, „cu rădăcini de moață”

Eliza și-a petrecut primii ani de viață la Oradea, pentru ca mai apoi să se mute împreună cu familia la Cluj, orașul natal al mamei sale. Tatăl e moț, „născut pe un vârf de munte din zona Apusenilor”, și astfel acum tânăra se consideră „clujeancă, cu rădăcini puternice de moață”.

De la Revoluție încoace, poporul român a devenit unul migrator, iar tentația plecării din țară nu a ocolit nici familia Ancău. Astfel, Eliza a trăit o perioadă departe de casă, printre străini, în Italia, unde și-a consolat dorul de tărâmurile natale jucând baschet de performanță:

„Singura consolare era echipa de baschet, la care am evoluat surprinzător în doi ani de zile și de la care a trebuit să mă retrag, atunci când ne-am întors în țară. Am făcut 8 ani de baschet profesionist, am început antrenamentele înainte să plecăm din România, iar în Italia a fost punctul meu culminant, am jucat la echipa Reyer Venezia, momentan locul I în Italia. Pe lângă asta, îmi aduc aminte cum făceam pe ghidul în faimoasa Veneție, la 12 ani, în timp ce părinții mei lucrau într-un camping, în timpul sezonului estival, și locuiam într-o rulotă. Ce amintiri!”

 După ce a revenit în România, Eliza, plină de maturitate, la 14 ani, a decis „că e mai important banul decât sportul” și a început să lucreze ca promoter, pentru diferite firme. A lucrat timp de 7 ani în promoții în supermarketuri, iar mai apoi pentru Phillip Morris, în cluburi - locații de care nu s-a simțit niciodată atrasă:

„Nu sunt pasionată, am avut un an plin de cluburi în cadrul firmei, dar altfel ies foarte rar în astfel de locuri, mi se pare pierdere de timp. În cluburile din ziua de astăzi nu poți să te distrezi și nu mă regăsesc.”

Pasiunea pentru accesoriile hand-made

Eliza a terminat liceul la Colegiul Naţional „George Bariţiu”, după care intenționa să se înscrie la o facultate, dar nu ştia ce domeniu să aleagă așa că, la îndemnul unei profesoare de suflet, a luat o pauză timp de un an, perioadă fastă, în care și-a descoperit vocaţia:

A lucrat în cadrul televiziunii Look TV, unde, într-o emisiune în direct, o invitată a făcut o demonstrație legată de confecționarea unui papion hand-made. Odată ajunsă acasă, cu o bucată de material, Eliza a realizat primul ei papion, pe care l-a postat pe Facebook, iar de atunci și până în prezent comenzile au fost nenumărate. 

Nu și-a promovat produsele pasiunii sale doar online, ci a participat și la târguri și câștigurile nu au întârziat să apară, ea reușind ca, din mica afacere hand-made, să își cumpere chiar o mașină. Și, fiindcă intenționează să își dezvolte businessul, în curând va deschide și un magazin virtual, rowaz.com.

Tot în această perioadă, dintre liceu și facultate, tânăra a început să colaboreze cu agenţia de modele Euromodels.

Miss România Supranațional 2015

După ce a devenit model, frumusețea Elizei a fost imediat remarcată și astfel, în urma unei prezentări de modă de la Brașov, unul dintre membrii juriului, care era și în juriul concursului Miss România Supranațional, i-a propus să concureze în cadrul acestei competiții:

„Pe moment am fost neîncrezătoare, dar, până la urmă, cu insistențele managerei mele, Lili Mihacea, am ajuns să particip la acest concurs. Am avut îndoieli pentru că mă gândeam că într-un concurs de frumusețe femeile trebuie să fie mai voluptoase, iar eu am un fizic de model. Departajarea a depins foarte mult de interviuri, ne-au luat pe fiecare în parte, ne-au pus anumite întrebări, am povestit despre noi, și cred că experiența mea de viață i-a determinat să mă aleagă drept câștigătoare.

Eu nu am pus niciodată baza pe frumusețea mea, tot timpul m-am axat pe a dobândi mai multă inteligență, pentru ca să ajung o femeie apreciată mai mult pentru calitățile mele intelectuale. Dar sunt onorată şi pot să zic că mă mândresc cu titlul pe care l-am câştigat în cadrul Festivalului România Info Fashion, cel de Miss România Supranaţional 2015. Concursul a avut loc la Casinoul Sinaia, la începutul lunii septembrie. Din 16 noiembrie până pe 4 decembrie o să reprezint România în marea finală din Polonia, unde vor fi prezente 120 de tinere frumoase, din tot atâtea țări. Sunt acum în febra pregătirilor, au mai rămas mai puţin de 10 zile până la plecare, noroc că am o echipa în spate, care mă ajută şi mă motivează, încât să ajung în Varşovia cu încrederea necesară!

Cu această ocazie aş vrea să le mulţumesc celor care îmi sunt alături: părinţilor mei, prietenilor, managerei mele, Lili Mihacea, profesoarei Dana Ciulta şi unui om drag, căruia nu aş vrea să îi menţionez numele. Le mulţumesc și sponsorilor, Jolidon, Benvenuti, designer Iulia Sasu, designer Maia Raţiu şi domnului Alin Galatescu.”

Pentru că frumusețea Elizei este un dar de la natură și nu unul hand-made, tânăra încearcă să nu estompeze prin machiaj excesiv ceea ce a primit în mod nativ:

„Mi se fac tot felul de propuneri din partea unor saloane, pentru îngrijirea părului, aplicare de unghii, de ojă semipermanentă, dar nu prea îmi place să mă machiez, încerc să fiu cât mai naturală.”

În curând, Eliza va deveni o adevărată femeie de afaceri

Atunci când nu concurează la concursuri de miss, când nu prezintă modă, sau nu realizează papioane hand-made, Eliza lucrează la o agenție de impresariat, unde promovează artiști de muzică populară. Intenționează să își deschidă propria agenție de impresariat, iar facultatea pe care a ales-o în cele din urmă, Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, profilul „Comunicare și PR”, se mulează perfect domeniului în care deja activează.

Tânăra se autodefinește ca fiind „mega-calculată” (nu se avântă în orice propunere primește), calmă, răbdătoare, veselă, independentă și plăcută celor din jur. E pasionată de sporturile de iarnă, iubește baschetul, desenul, călătoriile, animalele, viața la țară, plimbările în natură, moda și multe altele.  A trăit mereu printre oameni și asta i-a deschis apetența pentru comunicarea interumană. La doar 24 de ani, viața ei pășește cu hotărâre pe un catwalk tot mai strălucitor al succesului.

foto: Eliza Ancău

Adauga comentariu