Eliminarea parcărilor de pe Calea Florești a blocat traficul, chiar și duminica

Dacă clujenii sunt încurajați să meargă la serviciu și la școală cu mijloacele de transport în comun și să își lase mașina acasă, ar fi necesar ca, aproape de casă, în cartiere, să existe parcări pentru zecile de mii de mașini. Dar nu există. Iar acum Primăria, în disperare de cauză, pentru că nu are nicio soluție la traficul infernal pe care l-a creat prin acordarea de autorizații de construire de blocuri între case, ia măsuri haotice, pompieristice, prin care doar încurcă traficul și mai tare.

Traficul pe Calea Florești, blocat în zilele lucrătoare de oamenii care merg dinspre dormitorul Florești spre locul de muncă de la Cluj și viceversa, a fost duminică îngreunat de acțiunile de imagine ale Primăriei care a aplicat noi marcaje rutiere, a ridicat mașinile parcate și a modificat locurile de parcare, din oblice, în paralele cu bordura.

De acum încolo, vor putea fi parcate pe Calea Florești mai puține mașini, deși parkinguri nu a fost capabilă municipalitatea să construiască. Unde își vor lăsa oamenii mașinile, când vor pleca cu autobuzele la serviciu? Cel mai probabil, pe trotuare, așa cum s-a întâmplat și pe Bulevardul Nicolae Titulescu, un experiment eșuat, dar repetat cu cerbicie de municipalitate și în alte zone ale orașului, semn că Primăria muncește, nu gândește!

Dacă problema parcărilor nu a rezolvat-o, primarul nostru gospodar a reușit, în seara de duminică, 27 octombrie (zi în care, în mod normal, trebuia să se poată circula lejer), să blocheze traficul pe Calea Florești într-așa un hal încât 100 de metri puteau fi străbătuți în 5 minute, lungi și late!

Adauga comentariu