Elevul Nelutu Coman a castigat Marele Premiu al Copiilor Talentati cu povestirea "Misu Lucan, instalatorul"

Dupa cum va spuneam, un elev clujean de la o scoala din zona Clujana, pe numele sau Nelutu Coman, este noua stea a scriitorimii romanesti, castigand recent un premiu important la un concurs literar scolar ce a avut loc in frumoasa noastra urbe. Saga lui Nelutu Coman, despre aventurile chirurgului Mihai Lucan care s-a indragostit de o gradinita, pare sa fie un succes literar de nepretuit.

Recent, lucrarea "Misu Lucan, instalatorul" a primit Marele Premiu al Copiilor Talentati, iar autorul, Nelutu Coman a fost selectat de editura Injumanitas sa publice toate povestile sale intr-un volum de debut. Sa spicuim un mic paragraf din lucrarea premiata:

 

"Era o zi de septembrie cand telefonul incepu sa ii vibreze a dragoste. Era Ea, fata cu bucle de lava, fata cu buze moi, care il innebunea de peste 7 ani de zile. Misu privi spre mobil, privi spre chitantierul pe care tocmai se pregatea sa il incarce cu inca 5000 de euro de la un bolnav care avea nevoie de magia mainilor lui, si se hotari in ultima clipa sa raspunda:

" - Da, iubi, draga mea, ce s-a intamplat?

 - Iubiii, am probleme cu centralaaaa", se smiorcai ea alintat, asa cum facea doar cand erau ei doi fericiti.

 - Iubi, dar tu nu ai barbat care sa te ajute cu chestiile astea?

- Aaaam, dar tu esti iubi meu, nu el, care e un bleg si un zgarcit. Vrei sa nu mai aiba iubi ta apica fierbinte sa isi spele parul de foc?

- Bine, hai ca trimit pe vreun bou de aici de la mine sa vad ce se poate face".

 

Jos palaria, Nelutu Coman!

Adauga comentariu