Elevii clujeni isi acuza profesorii: "Ne tratati ca pe niste roboti, de aceea va raspundem ca unii"

Comentarii

Lumi

03.03.2015 09:03

Nu pot sa spun decat ca le dau dreptate la acesti elevi. Am trecut prin ce am trecut fara drept de opinie, cu multi ani in urma. Ma consider o victima a sistemului de invatamant, datorita caruia am irosit o gramada de bani, timp, si talent. Si prezent, pe care nu il am asa cum mi-as fi dorit si meritat sa il am.Imi doresc sa inving aceasta frica de profesori si cunoastere necesara, ori de ce natura ar fi ea, pentru copiii mei. Imi doresc sa nu le induc trairile oribile si senzatiile mostenite, ura vis-a vis de scoala si sistemul de invatatamant, vis-a-vis de cunoastere...Desi mi-e greu. Continui sa am cosmare si in ziua de astazi ca nu stiu lectia la geografie, iau castane in cap, si sunt o nerealizata...E o chestie care ramane impanzita din pacate si e greu sa motivezi generatiile urmatoare...Bravo voua! Faceti ceva despre asta!Toate lucrurile merita traite si invatate din plin, dar de la oameni care merita sa va invete! Cereti respect.

DA

03.03.2015 12:44

AU DREPTATE IN CEEA CE SPUN!! IN ACEST MOD SUNT DEACORD SA-SI CRITICE DASCALII, DAR NU ASA CUM S-A INTAMPLAT CU ACELE POZE.

Edi

04.03.2015 11:16

Din punct de vedere legal nu au gresit cu nimic deci nu trebuie sanctionati cu media scazuta la purtare.

Elevă din Peda

03.03.2015 17:44
Au foarte mare dreptate în tot ce spun elevii de mai sus .Sunt şi eu elevă, la Colegiul Naţional Pedagogic ''Gh. Lazăr'', o şcoală în care ţi se cere mai mult decât poţi da. În primul rând regulile ni se par un dezastru. Dimineaţa când intrăm în şcoală nu avem voie să întârziem nici 2 minute. Dacă ajungem după 08:00, domnii portari stau lângă noi să ne scriem numele,clasa şi ora la care am intrat în şcoală, iar uneori ne pun să e legitimăm cu buletinul sau carnetul de elev să se asigure că nu scriem alt nume. La 3 întârzieri în acel caiet,ni se scade un punct la purtare. Este normal ce se întâmplă?Suntem oameni,e normal să greşim.Dacă e aglomeraţie,mă trezesc târziu sau cine ştie ce,mie mi se scade media la purtare şi nu prea se acceptă scuzele. Încă aştept să realizeze cineva că aceste reguli din Peda mult prea stricte nu ne fac decât să urâm această şcoală şi să ne dorim să ne transferăm în orice alt liceu.

Un alt elev din Peda

04.03.2015 23:06

Stimata "Eleva din Peda".
Fiind si eu la randul meu elev in pedagogic, țin sa te contrazic cu privire la ce ai afirmat tu in rândurile de mai sus. Regula cu privire la întârziat este, după părerea mea, una foarte buna si care are un efect pozitiv asupra elevilor. Aceasta regula te ajuta sa fi punctual si îți formează dintr-o mica măsură caracterul. Desi nu vreau sa te ofensez, lasa-ma sa îți spun ca, daca te simți deranjata de aceasta regula înseamnă ca ești unul din acei elevi care întârzie in fiecare zi, si care se simt ofensați ca sunt notați in carnetul cu intarzieri. Nu consider ca este o regula atat de dura incat sa te facă sa îți denigrezi liceul, doar de dragul de a părea interesata de problemele sistemului de învățământ.
Îți recomand sa îți organizezi programul in așa fel incât sa nu întârzii.

P.S: Ai dreptate atunci când spui ca suntem oameni si mai greșim. Se poate întâmpla sa întârzii o data, de doua ori, dar daca se tot repeta, înseamnă ca problema este la tine si nu privește in nici un fel acea regula.
Un ale elev din Peda.

X

18.08.2017 23:31

Imi pare tare rau sa citesc asa ceva despre unul dintre profesorii mei de suflet. Domnul Poka Stefan mi-a predat in generala, mi-a fost si diriginte si l-am iubit la propriu. Datorita lui m-am indragostit de matematica. Si am iesit destui olimpici din mainile lui. Nu imi vine sa cred ce spune domnisoara. Toata generatia mea l-a indragit. Si chiar facea treaba buna. Toti am intrrat la licee bune. Mie personal mi-e foarte dor de dansul, mi-ar placea sa-l revad. Si sunt sigura ca dumnealui s-ar bucura sa ne revada, fiind prima generatie la care a fost diriginte.

Adauga comentariu