Elevi din 6 unităţi de învăţământ stau azi acasă

Cea mai friguroasă noapte din această iarnă a făcut că mai multe unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca şi din judeţ să nu îşi poată deschide porţile pentru elevi.

Astăzi, 10 ianuarie 2017, este afectat programul şcolar în 6 unităţi de învăţământ.
Au fost închise astăzi, integral, unităţile din comunele  Beliş şi Valea Ierii.

De asemenea, 4 unităţi de învăţământ au fost închise parţial din pricina unor defecţiuni apărute la sistemul de încălzire: Şcoala Luna, Şcoala Gimnazială Lia Manoliu Corneşti, la care s-au adăugat astăzi Grădiniţa cu PP Mămăruţa Cluj-Napoca - structura 2 şi Şcoala Gimnazială Cojocna - structura Cara.

"La noi nu există o defecţiune prpriu-zisă. Atunci când a fost proiectat sistemul de încălzire, în urmă cu vreo 10 ani, când eu încă nu eram aici, acesta nu a fost gândit bine. Este subdimensionat, nu face faţă. Noi facem foc în şcoală de joia trecută, imediat e o săptămâna şi în unele săli de clasă nu avem decât 15 grade. Am hotărât să nu-i aducem pe copii la şcoală în condiţiile acestea. Dacă urcă temperatura de afară la -10, atunci ajunge şi temperatura din interior la un 20 de grade, ceea ce ar permite desfăşurarea orelor", a declarat pentru Ziar de Cluj primarul din Corneşti, Dorin Julean. Acesta e hotărât să schimbe centrala de la şcoală.

Adauga comentariu