Elevă din județul Cluj către Ecaterina Andronescu: „Doriţi ca şi copiii buni să se lase de învăţat, să devenim o ţară de proşti”

Tănăra şi-a exprimat nemulţumirea după ce a aflat că profilul pe care şi-l doreşte să îl urmeze ar putea să fie desfiinţat în urma unei decizii venite de la Ministerul Educaţiei. Andronescu încearcă prin această idee să readucă tinerii spre profilul profesional, deşi tot deciziile ei i-au îndepărtat pe mulţi de acest lucru într-un mandat anterior.

Iată mesajul tinerei:

"Mi-ai distrus visul! Tu, Ecaterina Andronescu! Deşi sunteti ministrul educaţiei (un statu prea inalt pe care NU il meritati) sunt sigura ca pana si un copil de 5 ani ar intelege ca nu stiti ce faceti cu viata multor oameni si elevi in cazul de fata. Am 14 ani, locuiesc in localitatea Dej, judetul Cluj şi am o medie generala de 9,96. Urmează să dau admiterea pentru a intra la liceu, respectiv la clasa de stiinţele naturii, dar sunt 50% şanse ca acest lucru să nu mai fie posibi. MULŢUMESC! sunt convinsă că la vârsta mea înţeleg pe deplin ce lovitură ne-aţi oferit. Se presupune că ar trebui să faceţi un bine pentru ţară, nu ? Ei bine, dumneavoastră luaţi orice suflare de educaţie care mai există în această socitate. Din dorinţa de a-mi salva viitorul am început să scriu acest mesaj, izbucnind în lacrimi când am aflat că aici la Dej este o probabilitate de 50-50 să tăiaţi clasa de matematică-informatică sau stiinţele naturii. De ce ? În adâncul acestui ordin pe care l-aţi dat cu o zi în urmă se află realitatea... este prea puţin vorba despre copiii care nu iau 5... NU!

E vorba că de pe acum doriţi ca şi copiii buni să se lase de învăţat, să devenim o ţară de proşti, doar pentru a fi mai uşor de manipulaţi! Trebuie să recunoaştem adevărul crunt. România este condusă acum de incompetenţi! Am învăţat în aceşti 4 ani de la profesori extremi de buni, am tras de mine ca să fiu sigură că intru la bio-chimie, când, dacă ştiam, puteam lejer să intru şi cu o medie muuult mai mică la filologie... Vă bateţi joc de noi, dar sper că peste 10 ania ctuala generaţie de tineri, când vom fi pe propriile noastre puteri să fim doza de aer de care  are nevoie România! Îmi doresc să distribuie cât mai multă lume acest mesaj ca un semnal de alarmă pentru acest guvern!", a scris tânăra pe contul ei de Facebook.

Sursa: monitorulcj.ro

Adauga comentariu