Elena Abrudan, sefa catedrei de Jurnalism de la UBB, isi tine in ilegalitate diamantele

La sfarsitul lunii trecute, casa Elenei Abrudan si a sotului acesteia, Patritiu Abrudan, fost arbitru si actual director regional al Bancii Transilvania a fost sparta in miezul noptii. Hotul, un barbat de 36 de ani, a furat, conform proprietarilor, diamante, bijuterii si electrocasnice in valoare de 50.000 de euro. O zi mai tarziu, hotul a fost prins, iar majoritatea bunurilor lipsa recuperate – bijuterii cu diamante, sapte telefoane mobile, trei laptop-uri, aparate de fotografiat, cinci ceasuri etc. Numai ca aceste bunuri nu apar nicaieri in declaratia de avere a profesorului Elena Abrudan, nici de anul trecut, nici de anul acesta, scrie Gazeta de Cluj.

In declaratia de avere completata pe data de 14 iunie, adica cu mai bine de 10 zile inainte ca hotul sa ii intre in casa, Abrudan nu a scris ca ar avea in posesie pietre pretioase si nici bijuterii scumpe. Asta desi declaratia de avere are rubrica speciala pentru “bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si cult, colectii de arta”.

Cu toate acestea, cand a ramas fara ele, profesorul s-a impacientat si a dat Politiei toate detaliile necesare despre inelele, bratarile, lanturile si brosele scumpe.

Salariu de nabab de la UBB

Elena Abrudan, director la Departamentul Jurnalism la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes Bolyai, are, conform declaratiei de avere pe care a completat-o in urma cu o luna, un salariu anual de 90.840 de lei, adica 7.570 de lei pe luna.

Abrudan are, impreuna cu sotul sau, toua terenuri si doua case de vacanta. In 2006, profesorul si-a deschis un cont la Banca Transilvania, in care a depus aproape 42.000 de euro.

Despre bijuteriile furate si regasite, nici vorba. Nici in 2013, cand aceasta si-a completat, conform legii, din nou declaratia de avere, nu a scris vreun cuvant despre vestitele bijuterii.

In schimb, de anul trecut pana acum, salariul Elenei Abrudan a crescut cu peste 22.500 de lei pe an, adica cu aproape 1.900 de lei pe luna. In 2013, profesorul declara ca are venituri anuale de 68.318 lei, adica de aproape 6.000 de lei pe luna.

Abilitatile din CV-ului Elenei Abrudan includ literatura comparata, antropologie si mitologie, iar in prezentarea sefului departamentului de Jurnalism de pe site-ul Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj, aceasta apare ca fiind critic literar, eseist si traducator.

Pana la momentul publicarii acestui articol, sefa catedrei de Jurnalism de la UBB nu a putut fi contactata pentru a-si exprima punctul de vedere. 

sursa foto: ziuadecluj.realitatea.net

 

Comentarii

GameR

09.07.2014 14:33

Adina, ai uitat sa adaugi ca Elena Abrudan citeste cursurile - pline de erori gramaticale - de pe foi =))

alin

09.07.2014 14:53

O scarba de profa ca individa asta rar mi-a fost dat sa vad de-a lungul pregatirii universitare. Imi pare rau pt FSPAC ca tipa asta e profa aici, ba chiar sef de catedra la jurna. Nu contest, e f buna pe domeniul ei, insa daca largesti contextul se pierde, daca ai o alta opinie contrara esti un dobitoc, are studentii ei favoriti/protejati, a.i. daca nu ai un history cu duduia asta nu prea ai sanse sa iei o nota buna, e repetitiv/obsesiva cu anumite teme, nepunctuala in cel mai tendentios mod & multe altele. Imi pare rau ca dl. Hintea o protejaza si o tolereaza atat de mult..o sa aiba de pierdut! Si pt cei care se intreaba daca sunt un student frustrat...nici vorba! Parerea mea o impartasesc mult mai multi ex- si actuali stundeti de-ai dansei!

adriana kovacs

09.07.2014 15:56
Toata facultatea de stiinte politice, administratie publica, jurnalism, comunicare si alte marafeturi e un butic ordinar de vanzare de diplome fara nici o valoare, infiintata pentru ca o sleahta de veleitari sa aiba posturi gras platite din bani publici, precum duduia. Facultatea ar trebui desfiintata iar daca rectorul Ioan Aurel Pop mai vrea totusi pastrarea acestor specialitati, oricum fara nici o cerere pe piata, avand in vedere calitatea slaba a absolventilor, sa procedeze la restructurarea ei rapida si la indepartarea a peste 80 la suta din asa zisele ei cadre didactice facute de Marga, cu plagiate si promovate pe baza de clientelism. Facultatile cu neveste de bancheri si oameni de afaceri ori cu analfabeti in pozitii de cadre didactice fac de tot rasul Clujul universitar. FSPAC este un cuib de impostura pe care orice bun manager l-ar strivi deindata. Luati"cadrele" ei "didactice" la purecat si o sa va cruciti de ce nivel de pregatire au. Ca sa-si acopere impostura s-au tot agatat, cel putin cei de la jurnalistica, de notorietatea unora ca CTP, E.  Hurezeanu,  Andreea Marin, C. Parvulescu, etc etc si tot felul de presari invitati de aiurea sa le, vezi doamne, conferentieze impostorilor. 

Adrian Kovacs

09.07.2014 20:56

Iertati-mi nevasta, dar azi a uitat sa-si ia pastilele. E studenta de peste 6 ani la aceasta facultate, cam frustrata si destul de bolnava. Nu stiu de ce comenteaza ca doar nimeni nu a obligat-o sa dea acolo. Dar de ce imi pun atatea intrebari cand stiu raspunsul. Medicamente, medicamente...

adriana kovacs

10.07.2014 19:24
Se putea sa nu apara unu din tagma...:))) Bascalie de 2 bani!

Oana

10.07.2014 10:01

Nu cred întru totul că FSPAC e degeaba. Are câțiva, puțini ce-i drept, profesori de valoare, care, pe mine personal, m-au inspirat și m-au învățat lucruri frumoase: Constantin Trofin, Mihaela Mureșan, Sânziana Jurău, Viorel Nistor ș.a. În ceea ce o privește pe doamna profesor Elena Abrudan, recunosc la rându-mi că nu face treabă. Uneori trăiești cu impresia că a greșit facultatea, alteori îți e silă să mergi la curs, știind că o revezi a mia oara citind de pe foi listate. Întârzie cu nesimțire la cursuri, uneori omite să mai ajungă, și oferă scuze dintre cele mai penibile. Ma nemulțumește ușor comentariul Adrianei Kovacs în care menționează că toata facultatea de stiinte politice, administratie publica, jurnalism, comunicare si alte marafeturi e un butic ordinar de vanzare de diplome fara nici o valoare. Nu sunt întru totul de acord. Chiar cred că printre colegii mei sunt oameni de calitate care, prin prisma alegerii făcute, au ajuns să lucreze pe acest domeniu și să le placă al naibii de mult! De altfel, suntem mulți cei care dorim să învățăm, să devenim buni, chiar cei mai buni, dacă s-ar putea, pe domeniul ales. Toate acestea, încununate de aplicarea în viața studențească a afirmației vezi să nu treci ca Vodă prin lobodă pot da naștere unor oameni de calitate.

adriana kovacs

10.07.2014 19:21
Draga Oana, ceea ce nu ai inteles este princIpiul De ce sa te multumesti cu putin cand ai putea beneficia de mai mult. Ma refer desigur la calitatea actului de invatamant.  Sau mai simplu cu o floare, doua nu se face primavara. Si aici chiar nu ma refer la Trofin, care sincer, vorbind, nu-i un reper in materie de competenta ci de improvizatie.Ca s-a mai miscat prin televiziuni.. si apoi a fost expulzat sau re-esapat asta e alta chestie.Clujul avea cu totul alte valori in materie de jurnalism, nu de propagandisti si de animatori de brigazi artistice ori gazete de perete. Daca ai fi iesit pe afara ai fi constat limpede diferenta intre, sa zicem, profilul profesorilor parizieni de jurnalistica si un C. Trofin, Ilie Rad, E. Abrudan si cine mai vrei tu de pe la FSPAC. Diferenta e de la cer la pamant. Si stii de ce? Pentru ca acolo, in strainatate, selectia cadrelor didactice s-a facut pe bune. Acolo una e teleastul alta e profesorul de jurnalism. Ca sa pricepi mai bine, acolo se canta cu partiturile in fata desi sunt stiute din cap, aici la FSPAC e lautarie, improvizatie, impostura. Si marea nenorocire este ca aici asa merge si pe mai departe. Daca l-ai pupat in fund pe Marga iata esti profesor la  FSPAC ori la Facultatea de teatru si televiziune, indiferent daca te cheama Constantin Trofin sau Romeo Couti.Nicaieri la nici o universitate care se respecta asa ceva nu e posibil. Cu asemenea profesori nu te supara ca peste tot in Europa sunt trimisi sa cante la mesele neamurilor proaste. Nu intamplator nemtii au refuzat sa-l acrediteze pe Marga ambasador in Germania. Ispravile i se cunosc si peste granite si de asta preda acum la Tarfu Jiu si nu la Harvard.

Student

11.07.2014 00:02

i-auzi!critic literar....eseist.Unde?Ca la facultate nici cursurile nu si le scrie corect!

adriana kovacs

11.07.2014 18:28
Pe Rozi, pe Uscat, ori pe Rabă ori pe Aciu inca nu i-au facut profesori universitari la FSPAC? Cum de i-au scapat? Doar au fost colegi cu Costica Trofin si cu Romeo Couti la TVR Cluj.  Cum de i-a scapat Marga de pe lista? E o mare piedere pentru jurnalismul de balta de pe Somes!!! Nu de alta dar faceau echipa buna cu restul comicarilor de la Facultatea de stiinte poolitice, administratie si comunicare " Andrei Mărgoi". Sigur ar fi chiar mai buni ca Vasile Boari, Frunza Sandu, Radu brother's, Mogoş, Rus &Co. Rabă ar putea fi decan şi prof. doctor habilitat. Si neaparat trebuie sa faca parte integranta din colectiv Cozmin Guşă, Rareş Bogdan, Tavi Hoandră. De ce nu si Lucian Danciu pentru pasunism si Florin Danciu pentru deontologism.

Adauga comentariu