Electric Castle dupa ploaie: noroiul e acoperit cu paie si scoarta de copaci si se cauta rute ocolitoare pentru soferi

Dupa prima zi de Electric Castle, in care a plouat fara oprire, iar curtea Castelului Banffy s-a transformat in transee, organizatorii fac eforturi supraomenesti pentru a aduce un plus de confort electricilor. In spatiul festivalului au fost aduse cateva sute de baloti de fan si scoarta de copac, pentru a acoperi noroiul, iar in camping se refac caile de acces cu pietris. Tot astazi, organizatorii vor anunta si rute alternative, pentru fluidizarea traficului din Bontida.

“S-a oprit ploaia, se insenineaza!”, este prima replica a PR-ului festivalului, Andi Vanca. Dupa o zi si o noapte de ploaie, la Bontida astazi a aparut soarele. Un prilej bun pentru organizatori de a se replia.

“Ne mobilizam sa refacem, in primul rand, caile de acces spre camping. Se va aduce pietris, incepem sa vidanjam. Am adus cateva sute de baloti de paie ca sa punem peste noroi, si scoarta de copac. Asta pentru ca nu putem folosi nisip sau pietris in curtea castelului, fiind monument istoric. Am adus si paleti, cu care iarasi vom incerca sa facem cai de acces spre camping si pe teritoriul festivalului”, explica Andi Vanca.

Pana acum, organizatorii nu au apreciat cati participanti au fost, aseara, la Bontida. Cert este ca oamenii au inteles conditiile meteo si nu s-au plans prea mult.

“Nu au fost persoane care ne-au cerut sa le returnam banii platiti pentru camping. Au inteles situatia. Speram sa reusim sa ii ajutam, la randul nostru. Nu stiu sa fi primit vreo reclamatie”, mai spune Andi Vanca.Organizatorii se descurca in aceste conditii cu 150 de voluntari, “harnici si eroi”.

Tot astazi, organizatorii incearca sa gaseasca rute ocolitoare pentru soferii care incearca sa ajunga la Castelul Banffy din Bontida.

“Ne gandim la o solutie prin care sa fluidizam cat mai mult intrarea in Bontida. Datorita ploii, aseara doua parcari s-au blocat, accesul a fost ingreunat in parcari, s-au creat cozi. Incercam sa gasim rute ocolitoare sau sa facem un plan prin care sa fluidizam in primul rand circulatia autobuzelor”, informeaza reprezentantii Electric Castle.

Initial, au fost amenajate in imediata apropiere a castelului aproape 10.000 de locuri de parcare, insa ieri au putut fi folosite doar cateva mii dintre ele.

Ruta alternativa: DN16 Apahida - Camarasu, DJ109C Camarasu - Geaca - Taga - Gherla

Din aceasta cauza, traficul a fost blocat, aseara, la intrarea in Bontida. Centrul Infotrafic anunta ca la ora 21.15, traficul se desfasura cu mare dificultate pe DN1C Apahida-Gherla.

“Intrucat locurile de parcare amenajate sunt fie ocupate, fie inundate (in zona ploua), ii sfatuim pe participanti sa foloseasca autobuzele puse la dispozitie de organizatori, care pleaca din municipiul Cluj-Napoca. De asemenea, le recomandam conducatorilor auto sa respecte indicatiile politistilor care asigura fluidizarea circulatiei. Pentru evitarea zonei, poate fi folosita o ruta ocolitoare, insa aceasta este mai lunga cu aproximativ 50 de kilometri: DN16 Apahida - Camarasu, DJ109C Camarasu - Geaca - Taga - Gherla. Este posibil ca si in zilele urmatoare sa apara probleme de trafic pe DN1C, in zona Bontida, intrucât festivalul se termina in data de 28 iunie”, este informarea transmisa de Centrul Infotrafic.

In continuare, organizatorii ii sfatuiesc pe festivalieri sa se deplaseze la Bontida cu autobuzele puse la dispozitie, cu plecare de la Cluj Arena. Pretul unui bilet este de 7 lei.

“Autobuzele nu sunt oprite la check-point, trec foarte repede, ajung pana la intrarea in castel, circula non-stop. Daca ar fi numai autobuze, nu am avea nicio problema de trafic”, a mai spus PR-ul Electric Castle.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan, spune ca s-a simtit foarte bine aseara, la Electric Castle. Ca si reprezentant al institutiei, Vakar arata ca incearca sa ii ajute cum poate pe organizatori, desi acestia nu au solicitat sprijin.

“I-am rugat pe colegii de la Drumuri Judetene sa intervina, daca se poate, pentru a nivela putin drumul judetean alternativ, care face legatura intre Jucu si Bontida. E un drum din pamant, dar poate fi folosit, in caz de nevoie, pentru a fi evitata blocarea traficului. Oricum, pentru organizatori nota 11”, a spus Vakar Istvan.

Si Politia clujeana si-a marit dispozitivele pentru a oferi suport evenimentului. 50 de politisti de ordine publica, rutiera si de investigatii au fost trimisi pe teren, in perioada festivalului.

 

 

Comentarii

Ionut

26.06.2015 14:14

Drumul alternativ pentru a ajunge in Bontida este dezastru. Mai ales ca a si plouat, drumul este "de tara" iar daca nu ai masina inalta tot drumul il "freci" cu scutul.

Ionut

26.06.2015 14:16
Drumul alternativ pe la Jucu spre Bontida este praf. Drum "de tara", daca nu ai masina inalta, ai toate sansele sa ramai fara baie de ulei...

Adauga comentariu