Electric Castle a donat, anul trecut, 36.500 de lei din incasarile de peste 1,8 milioane de lei

Electric Castle a donat aproximativ 36.500 de lei pentru reabilitarea castelului din Bontida. Reprezentantii Fundatiei Transylvania Trust, cei care se ocupa de reconditionarea intregului amplasament, spun ca anul acesta vor continua lucrarile, tot cu ajutorul organizatorilor festivalului care au avut anul trecut incasari de peste 1.822.300 de lei

2% din banii incasaţi de organizatorii primei editii Electric Castle au fost directionati catre lucrarile de reabilitare ale acoperisului castelului Banffy. Banii au fost transferati in contul Fundatiei Transylvania Trust, care, pe langa banii stransi din donatii, a reusit sa reabiliteze complet acoperisul castelului.

„Anul trecut am fost sponsorizati cu suma de 36.446 lei, bani ce s-au folosit la finalizarea acoperisului cladirii principale. Anul acesta am reconditionat tamplaria existenta, iar in cursul acestei veri intentionam sa continuam lucrarile de restaurare la cladirea portii, mai exact consolidarea zidariei si finalizarea acoperisului”, spune Adela Avram, reprezentanta fundatiei.

Planurile de viitor ale fundatiei implica, insa, cheltuieli mult mai mari. Restaurarea acoperisului a fost doar primul pas dintr-un proiect ce se intinde pe durata a cativa ani.

„De asemenea, dorim sa continuam lucrarile de restaurare de la fostele grajduri prin inlocuirea pardoselii. Aceste lucrari se vor desfasura pe durata a trei luni, iar in cadrul acestora dorim sa implicam si cursantii ce vor lua parte la cursurile de specializare in reabilitarea patrimoniului construit. Aceste lucrari vor fi acoperite atat din finantari private, cat si prin programul cadru Cultura 2007-2013, respectiv prin finantarea Uniunii Arhitectilor din Romania”, mai spune Adela Avram.

Pentru finalizarea completa a lucrarilor de restaurare ar fi nevoie de 7 milioane de euro, iar pana in acest moment cei de la Transylvania Trust au reusit sa restaureze ansamblul castelar in proportie de 30% . Planurile lor de viitor includ continuarea lucrarilor de restaurare si continuarea programelor deja consacrate.

„Ne dorim ca ansamblul castelar sa devina un adevarat centru cultural, o alternativa la spatiul urban care sa gazduiasca manifestari contemporane”, mai spune Adela Avram.

Adauga comentariu