Efectele secundare Untold persistă? Consiliul Județean cumpără scaune

În vară, după încheierea festivalului Untold, Cluj Arena arăta ca după o invazie a popoarelor migratoare războinice – gazonul distrus în mai multe locuri, pista de atletism, la fel, ca să nu mai vorbim despre scaunele rupte sau desprinse din suport. Ziar de Cluj v-a arătat atunci halul în care a arătat stadionul la câteva zile după Untold. 

Citește și:

Dezastrul lăsat de Untold pe Cluj Arena. Stadionul arată de parcă au trecut hoardele de invadatori FOTO

Să fie o simplă coincidență faptul că forul județean a publicat un anunț de achiziții pentru cumpărarea a 200 de scaune pentru tribuna a doua de pe Cluj Arena? Potrivit caietului de sarcini, scaunele trebuie să îndeplinească anumite condiții: trebuie să fie cu spătar rabatabil; să aibă rezistență mărită la acte de vandalism; să aibă confort cu forma anatomică corespunzătoare; să existe posibiliatatea instalării pe diverse suprafețe (beton); costurile de întreținere și curățenia să fie reduse. Scaunele trebuie să fie de culoare gri, să aibă suprafața fără asperități, să aibă rezistență mărită la razele UV și la foc.
Potrivit aceluiași document, modul de fixare trebuie să fie prin minim două puncte cu suprafața stabilă pentru prevenirea modificării stabilității la eventualele lovituri. 

Cluj Arena se află în insolvență de mai bine de un an. Problemele au apărut de la neplata unui impozit de 2 milioane euro către bugetul local. După depășirea termenului limită s-a instaurat poprirea pe conturile bancare ale societății și așa au început marile probleme financiare. 

Citește și:

La mulți ani, Cluj Arena SA! Se împlinește un an de la intrarea ei în faliment: războaie cu cluburile sportive și o masă credală peste posibilități

Adauga comentariu