Efectele pandemiei: o casă în Zorilor a ajuns să se închirieze la preț de garsonieră

Prețurile de închiriere ale proprietăților din Cluj-Napoca au scăzut în ultima perioadă, datorită cererii scăzute. O casă cu curte proprie, în zona Sigma din cartierul Zorilor, a ajuns să se închirieze la prețul de dinainte de pandemie al unei garsoniere (350 de euro). Condițiile oferite sunt însă, din păcate, tot cele „clasice”, din vremurile bune.

„Casa de închiriat are o curte generoasă cu livadă și foișor și este ideală pentru locuința unei familii. Nu se acceptă animale de companie”, este descrierea succintă a proprietății scoase la mezat pe compariimobiliare.ro.

Nu se acceptă animale de companie cel mai probabil pentru ca acestea să nu distrugă curtea, fiindcă interiorul casei este deja „distrus”. Putem vedea, în imaginile postate, mobilierul „clasic” în limbaj imobiliar, „vechi”, tradus în limbajul curent.

Băcătăria le este prezentată potențialilor chiriași întunecată în poze, probabil pentru a nu se vedea același clasicism:

În curtea generoasă, unde nu se acceptă animale, domnește haosul:

Cireașa de pe tort este ultima poză din prezentarea casei, care înfățișează mansarda, pregătită de curățenie, dar necurățată încă:

O casă de 3 camere, 100 mp, cu o suprafață de teren de 500 mp, s-ar fi putut închiria, chiar și în pandemie, la un preț mai bun, dacă proprietarii și intermediarii ar fi depus mai mult efort în curățarea și în prezentarea proprietății. Cu poze făcute însă în bătaie de joc, înfățișând mizerie și haos, casa are toate șansele să rămână disponibilă multă vreme de acum înainte.

În condițiile în care cererea a scăzut, la Cluj vor fi greu de găsit clienți pentru asemenea bombe, care se închiriau ușor înainte de pandemie, când cererea era mai mare decât oferta.

Adauga comentariu