SOCANT! Educatie cu pumnul in gradinita Bambi din Cluj

O fetita de 4 ani a fost lovita in mod repetat cu pumnul peste manuta de catre o ingrijitoare la gradinita Bambi din Cluj-Napoca, spune unul dintre parinti care a fost martor la toata scena. Barbatul a fost frapat de ura cu care femeia a lovit copilul pentru simplul motiv ca a indraznit sa puna mana pe masa. Se desfasoara o ancheta interna in cadrul gradinitei in acest caz.

“Copiii erau la masa si o tot auzeam pe doamna Neli: nu puneti mainile pe masa, sa stea cu mainile la spate pana cand le pune la toti in farfurie. Fetita a luat cu mana dreapta, ori servetelul,  ori a vrut sa puna mana pe tacam, cert este ca a pus mana pe masa. Moment in care doamna a strigat la ea si i-a dat trei pumni peste manuta de pe masa”, spune Traian Filip, unul dintre parintii care au copil in aceeasi grupa.

Nu i-a spus nimic ingrijitoarei, nefiind vorba de copilul sau, dar nu a putut sta cu mainile in san dupa cele vazute.

“Daca s-a intamplat o data inseamna ca au mai fost episoade sau ar putea sa mai fie. Este posibil ca acesta sa fie comportamentul doamnei in mod normal si sa fie acceptat de colegii ei”, spune el.

Asadar, impreuna cu sotia, a sesizat conducerea gradinitei si Inspectoratul Scolar. Astazi a dat o declaratie scrisa despre cele intamplate.

“Vrem sa se stie, ca doamna sa isi schimbe comportamentul sau macar sa se stie supravegheata. Trebuie sa aiba o alta atitudine fata de copii. Vreau sa isi schimbe comportamentul”, spune si Adina Filip.

“M-a frapat setea cu care a lovit fetita. Nu a fost o lovitura cu palma peste manuta, a dat cu pumnul de trei ori. S-a auzit clar sunetul infundat, nu a dat cu pumnul in masa, ci peste manuta fetitei”, arata Traian Filip.

Directoarea gradinitei, Brandusa Goia spune ca este nevoie de elucidarea situatiei inainte de a lua orice fel de masura.

“Se ancheteaza de catre comisia de disciplina la ora actuala, s-a facut consiliu de administratie, s-a stabilit componenta comisiei de disciplina si urmeaza sa se ancheteze si in 30 de zile se da raspunsul final cu sanctiunea finala conform legii”, a spus Goia.

Aceasta a spus ca nu au mai fost astfel de sesizari in cadrul gradinitei pana acum.

“Am bunavointa sa vorbesc cu dvs., dar informatiile ca ar fi recunoscut sunt eronate. Stiu ca subiectele sunt tentante, dar putem gasi lucruri foarte frumoase in preajma sarbatorilor, realzari foarte frumoase facute de copii, serbari si alte pregatiri, incat sa nu ne improscam inainte de sarbatori cu noroi”, a mai spus Brandusa Goia.

La finalul anchetei interne rezolutia va fi comunicata si Inspectoratului Scolar Judetean.

“Sesizarea a fost facuta ieri verbal la noi, am invitat-o pe mamica sa depuna o sesizare in scris, pana acum nu a facut-o. La unitate se desfasoara o ancheta la initiativa doamnei director, iar astazi tatal a dat o declaratie in scris cu ceea ce a vazut. S-au luat mai ute declaratii, urmeaza sa se stabileasca ce s-a intamplat si ce masuri pot fi luate in cazul in care se dovedeste ca sesizarea este intemeiata. Este cuvantul parintelui impotriva cuvantului ingrijitoarei”, a subliniat Andreea Coroian-Goldis, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj.

Adauga comentariu