Edgar Quinet, strada fără trotuare, pe care se fac blocuri în continuare

Pe strada Edgar Quinet din Cluj-Napoca se construiesc blocuri între blocuri, în buza pădurii, de peste un deceniu.

Ansamblurile rezidențiale continuă să primească autorizație de la Primărie și să se contruiască și în prezent, în ciuda faptului că strada oferă zero infrastructură pietonală. Nici transportul în comun nu este tocmai la îndemână pe Edgar Quinet – pe singura linie, 19, autobuzele vin cam la o oră distanță. Așadar, singura alternativă viabilă de transport pentru riverani este mașina personală.

Asta, în Clujul ipocrit, în care primarul Boc afirmă la toate posturile de radio la care își face precampanie electorală că direcția Clujului este pietonalizarea, transportul în comun eco, green, mersul pe jos, cu trotineta, bicicleta, și renunțarea la mașina personală.

Și să vrei, dacă locuiești pe Edgar Quinet, nu poți renunța la mașina personală, iar culmea ipocriziei e că, în timp ce primarul ne îndeamnă să renunțăm la mașini, Primăria pe care o conduce dă noi autorizații de construire pentru blocuri într-o zonă în care dacă te muți trebuie să ai și să folosești zilnic mașina.

Chiar de la intrarea pe stradă putem observa specificul acestei zone - lipsa trotuarelor și noile șantiere:

În loc de trotuare, pe Edgar Quinet avem, direct pe carosabil, ghene de gunoi:

Și fiindcă ghenele nu sunt destule, pe marginea drumul ca de țară e plin de saci cu deșeuri:

Nu doar autobuzele ajung rar pe Edgar Quinet, ci și mașinile care ridică gunoiul:

Pe strada fără trotuare, există și temerari care coboară la vale, cu căruciorul, pe carosabil. Imagine din Clujul ”smart”, care le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții din țară. Sau ca la țară:

Pe marginile de pământ ale drumului silvic-rural, locuitorii au parcate mașinile, carosabilul fiind unul de tip shared space - mașini-pietoni:

Noile șantiere răsar pe întreaga lungime a străzii - vile, duplexuri, dar mai ales blocuri:

Acesta este Clujul – la radio, din gura aleșilor, o minune! Pe străzi, un melanj între Huedin, Turda și Săvădisla:

Adauga comentariu