Echipajele de la Salvamont Salvaspeo și ISU Cluj au salvat o tânără căzută pe "traseul Piatra lui Lucaci"

O tânără de aproximativ 20 de ani a primit asistență medicală de urgență după ce era să-și piardă viața pe "traseul Piatra lui Lucaci". Echipajele ISU și cele de la Salvamont Salvaspeo Cluj au intervenit în zonă, reușind să-i salveze viața. 

„Solicitarea pentru intervenția forțelor specializate a fost înregistrată în jurul orei 12.40, iar în zonă au fost dislocate o autospecială, o barcă de căutare-salvare și un echipaj SMURD.
S-a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și pentru evacuarea tinerei până la nivelul apei acumulate în lacul Tarnița, de către serviciul salvamont, iar pompierii au asigurat evacuarea cu barca de salvare până în zona debarcaderului, unde a fost preluată de către echipajul SMURD.
Intervenția a fost de lungă durată, având în vedere necesitatea acordării primului ajutor calificat la locul accidentului, faptul că a trebuit coborâtă cu cordițe și targă de salvare până la nivelul apei și evacuarea acesteia folosind barca de salvare.
Tânăra în vârstă de cca 20 de ani, a primit asistență medicală de urgență de la echipajul medical SMURD și a fost transportată la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.
Aceasta era în stare de conștiență și cooperantă, iar la evaluarea primară prezenta suspiciuni de traumatisme și fracturi”, arată cei de la ISU Cluj. 

 

Adauga comentariu