E vremea lalelelor la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Sute de soiuri de lalele colorează Grădina Botanică din Cluj-Napoca în fiecare primăvară. De la poarta de intrare de pe strada Republicii până spre Grădina Japoneză, lalelele de diferite soiuri încântă privirile  vizitatorilor. Lalelele timpurii au început să înflorească și pot fi văzute încă de la intrarea în grădină.

lalele gradina botanica cluj

Au nume regale sau ușor vulgare, nume de fete, de fotbaliști, nume impresionante sau nume de formații muzicale – Exotic Emperor, Night Club, Claudia, Ronaldo, Mondial, Flair, Ballerina, Freeman, Orange Princess. Se întrec în frumusețe, în forme și colorit și se lasă fotografiate ca niște adevărate vedete ale sezonului. Unele sunt înalte, altele sunt pitice, unele au petale simple, altele sunt mai sofisticate atât ca formă cât și ca colorit. Așa se prezintă lalelele din Grădina Botanică, vedetele acestui sezon.

lalele gradina botanica cluj

În perioada următoare, vor înflori și lalelele târzii, care au un colorit extrem de interesant. Printre ele se află unele soiuri cu flori mov închis, o nuanță de mov atât de închisă încât se apropie foarte mult de negru.

lalele gradina botanica cluj

Grădina Botanică din Cluj-Napoca le oferă vizitatorilor 123 de soiuri de lalele. Mii de bulbi au fost primiți de-a lungul anilor prin donație, alții au fost cumpărați de Universitatea Babeș Bolyai, în subordinea căreia se află Grădina Botanică. În urmă cu doi ani, firma care furnizează lalele Casei Regale a Olandei a oferit Grădinii Botanice câteva mii de bulbi astfel că s-a ajuns la performanța de avea atât de multe soiuri cum nu a avut Grădina Botanică din Cluj niciodată.

lalele gradina botanica cluj


În lume, există peste 4.000 de soiuri de lalele, cele mai multe fiind obținute în ultimii 20 de ani.

Adauga comentariu