E treaba lui Dragnea cum își construiește partidul – e afacerea lui, una în care nu a fost niciodată împiedicat să intre, să avanseze și să o acapareze

Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea a declarat azi că grupul de lucru înființat în ședința BPN al partidului se va ocupa cu monitorizarea propunerilor pe care organizațiile județene ale partidului le fac pentru funcțiile numite și alese, de la funcții în teritoriu până în Guvern.

Practic reapar cei 15 mii de specialiști, ca pe timpul Convenției Democratice.

Practic, prin crearea acestei Comisii de Supravegere a Guvernului, Liviu Dragnea își construiește propria armată în interiorul PSD. Dacă va apuca să o construiască, toți ceilalți, vechii pesediști (trădătorii lui Năstase pentru Geaonă, ai lui Geoană pentru Ponta și ai lui Ponta pentru Dragnea) vor dispare și ei. Vor fi “ejaculați” – vorba lui Vanghelie. Va dispare și Oprișan, vor dispărea și alți baroni locali – Dragnea nu mai are nevoie de nemulțumiți și de concurenți în sânul partidului său. Acel partid creat, pas cu pas, de când a preluat PSD. Uitați că PSD ar mai fi partidul care funcționa cu baroni locali pe vremea lui Năstase. Uitați că PSD ar mai semăna cât de cât cu ce a distrus Ponta din el. Găștile de tinerei obraznici conectați la banul public prin conducta serviciilor secrete au fost deja înlocuite de găști de piftii tremurânde care zic “săru’ mâna, Coane”, la orice gogoașă pe care stăpânul le-o dă s-o înfulece. Capul plecat deșteptăciunea nu-l taie. Dar nici sabia stăpânului.

Dar e treaba lui Liviu Dragnea cum își construiește partidul – e afacerea lui, o afacere în care nu a fost niciodată împiedicat să intre, să avanseze și să o acapareze. Să facă majorare (chiar dacă prin micșorare profesională) de capital uman și să o preia.

Poate dacă primea interdicția de a alege și de a fi ales, la pachet cu condamnarea cu suspendare, nu am mai fi vorbit despre el în aceste zile. Restul sunt povești. Și dacă va fi condamnat și închis, ce va crea el din PSD ca partid – dacă apucă, și e mai probabil să apuce, îl va aștepta, cuminte, ca Penelopa pe Ulise, să se-ntoarcă din peregrinări. Telenovelizarea PSD aproape s-a încheiat.

În caz că încă mai așteptați să aflați cine va învinge în războiul din interiorul PSD, vă pot spune cine va fi pierdantul (din nou): noi. Politica din România (de cadre, de partid, de promovare în funcții) este ca o pedichiură la piciorul patului – la fel de utilă. Se vede după inutilitățile politice cu care se ocupă extrem de inutilii politicieni. Mă rog, ei sunt utili ei între ei, ei pentru ei. Să confunde viața pe bani publicu cu viața lor personală. În rest, nouă ne dau tabla înmulțirii să ne punem acoperiș la case – asta e, chipurile, politică de încurajare economică. În materie de eficiență a politicilor sociale nu fac altceva decât să dea chiloți pentru fundul Mării Negre. Iar ca politică de Sănătate ne vaccinează brațele Dunării. Educația este un exercițiu de sinucidere zilnică prin aruncare în cap de pe un bloc de desen. Produce nefericiți și analfabeți cu dor de plagiat pe bandă rulantă, viitori politicieni, gigibecali, giginețoi și alte lighioane publice prin bunăvoința protembelizoarelor.

Că am dreptate o demonstrează și acest ultim exercițiu de servilism al șefilor de filiale ardelene ale PSD (cu nimic mai prejos ca restul de aiurea din țară). Care așteaptă gogoșile de la stăpân pentru mâna pupată în avans. Așteaptă să le fie acceptate propunerile în funcții numite și alese (chestiuni care satisfac doar un individ și grupul său de interes), în loc să ceară să se finalizeze investiții utile pentru concetățenii lor.

De exemplu: cum ar fi să auzim că organizațiile PSD din Ardeal, ai căror reprezentanți din CExN au avut un rol decisiv în rămânerea lui Liviu Dragnea la cârma partidului de guvernământ, cer finalizarea Autostrăzii Transilvania și a Spitalului Regional de Urgență, în loc să ceară, punctual, câte o sinecură pentru câte un lăpușan sau o nasră? La fel și cele din Moldova – că tot au făcut românii din regiune un marș până la București -, să ceară să li se facă legătura cu Ardealul printr-o autostradă și legătura cu Marea Neagră pe o alta. Iar cei din Sud să ceară măcar finalizarea autostrăzii Pitești – Brașov, cea atât de necesară industriei auto de la Mioveni?

Să știm că am putea îndrăzni să credem că se face politică în interesul cetățenilor, nu al câte unei famiglii politice.

Adică Paștele Cailor chiar ar deveni sărbătoare legală.

PS: Timp de peste un sfert de veac, nu s-a făcut nimic, indiferent de cine s-a lăudat cu guvernarea. Nu s-a construit în interesul dezvoltării viitoare a țării, nu s-au întreținut clădiri, parcuri, păduri șamd - s-a ales praful, s-a furat și s-a lăsat totul în paragină.

Dar vi s-au luat banii. Din taxe și impozite. Din accize și TVA.

Iar dacă s-a mai făcut ceva, s-a făcut superficial, de fațadă, să vi se ia ochii cu sclipici, mici și beri și voie bună. Un mic și-o bere costă mai puțin să vi se dea din banii voștri, decât să fie refăcută și modernizare o clădire publică. De aceea singurele modernizări ale statului mafiot român sunt internet și aer condiționat. Confort de-o clipă. Până are să vă cadă clădirea-n cap, că doar n-o susține internetul și nici aerul condiționat.

Mergeți la vot și nu vă mai căinați!

 

Adauga comentariu