E toamnă nebun de nebună la Cluj

E toamnă nebun de nebună în traficul clujean. La ora 3:50, noaptea trecută, pe Autostrada A3, un urs a fost lovit de o mașină. Animalul se afla pe partea carosabilă și a murit în urma impactului. Conducătorul auto a scăpat cu viață, ca prin minune. Condoleanțe familiei ursului! Rasa umană ar trebui să își ceară scuze față de urșii îndoliați de prostia animalelor care au făcut posibilă această tragedie. În țările mai civilizate, autostrăzile au garduri. La noi, gardurile sunt doar simbolice, de sărit la figurat.

Mai aproape de noi, în buricul târgului, acum câteva zile, încercând să iasă de pe strada Andrei Șaguna pe Regele Ferdinand, un șofer și-a rupt trenul inferior al mașinii într-un șanț-capcană lăsat de Primărie între trotuar și asfaltul proaspăt turnat pe carosabil.

Puțin mai departe de Centru, în cartiere, municipalitatea a început nebunia desființării parcărilor de pe carosabil. Și a garajelor dintre blocuri. Prin urmare, șoferii sunt nevoiți în prezent să își parcheze mașinile în viitor, pe locurile care vor fi create prin desființarea garajelor. Cum însă clujenii nu dispun de mașini ale timpului, ci doar de mașini, își lasă autoturismele pe trotuare, printre pietoni. Primăria municipiului Cluj-Napoca a reușit performanța de a pietonaliza mașinile.

E toamnă nebun de nebună la Cluj și în domeniul investițiilor în infrastructura orașului. În aceste luni se fac din vorbe studiile de prefezabilitate pentru metroul care va străbate municipiul în lung și-n lat, dar mai ales prin părți, prin Florești, Baciu, Apahida, Jucu, Bonțida, Gilău, cu o stație chiar și în dreptul Spitalului Regional de Urgență, care se va face urgent, tot din vorbe, fiindcă nu există.

E toamnă nebun de nebună la Cluj și în domeniul construcțiilor imobiliare. Primăria pune umărul serios la profitul dezvoltatorilor, cărora nu numai că le aprobă blocuri între case, contribuind astfel, printre altele, și la omorârea definitivă a traficului, dar le mai face investitorilor imobiliari și drumuri personalizate, și poduri noi în buza blocurilor, pentru a le optimiza investițiile și valoarea de piață a apartamentelor. Asta, dacă vă întrebați de ce sunt atât de scumpe apartamentele la Cluj-Napoca. Și de-asta.

E toamnă nebun de nebună la Cluj, unde firmele de salubritate spală carosabilul pe ploaie, în timp ce gunoaiele colcăie pe lângă tomberoanele pline. Toate acestea, în timp ce primarul se laudă pe Facebook cu platforme de colectare selectivă cu acces pe bază de cartelă.

E toamnă nebun de nebună la Cluj, unde avem soluții inteligente pentru orice, dar nu și pentru problemele prostești de care se lovește zilnic cetățeanul simplu: salubrizare eficientă, trafic decent, parcări suficiente, parkinguri, creșe, grădinițe, spitale moderne ș.a.m.d.

E toamnă nebun de nebună la Cluj, unde primarul, viceprimarul și președintele Consiliului Județean îi fac campanie electorală președintelui în funcție, în loc să se preocupe de problemele celor care i-au ales să le administreze eficient orașul și județul, nu să le ceară votul pentru terți.

E toamnă nebun de nebună la Cluj. Iar restul e tăcere.

Adauga comentariu