E oficial: Teparul Micul a fost arestat, impreuna cu doi escroci complici

Politia Romana a anuntat, in urma cu putin timp, printr-un comunicat de presa, ca teparul Razvan Micul, cel care a inselat mai multe primarii din judetul Cluj, determinand edilii sa incheie cu el contracte de asistenta pentru recuperarea creantelor de catre primarii, a fost arestat in judetul Buzau. Satmareanul de 31 de ani se afla acum in custodia Parchetului de pe langa Judecatoria Patarlagele, alaturi de alti doi complici, in varsta de 34 de ani.

Polistii din Buzau au surprins in flagrant delict trei barbati, banuiti ca ar fi indus in eroare reprezentantii mai multor institutii publice din judetul Buzau, prin folosirea fara drept a calitatii de functionari publici cu atributii de control, arata Politia Romana.

Au fost prinsi in localitatea Pietroasele din Buzau

"La data de 28 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Buzau si de la sectiile de politie rurale Parscov si Unguriu au depistat in flagrant delict, in localitatea Pietroasele, judetul Buzau, trei barbati, banuiti de uzurpare de calitati oficiale, inselaciune si tentativa de inselaciune.

Din cercetari a reiesit ca, in luna ianuarie a.c., cei in cauza ar fi contactat telefonic reprezentantii mai multor institutii publice de pe raza judetului Buzau si s-ar fi prezentat ca functionari publici cu atributii de control, spunandu-le ca vor fi controlati si ajutati pentru implementarea unui program pentru recuperarea mai buna a creantelor bugetare.Ulterior, barbatii s-ar fi prezentat la sediile institutiilor si ar fi purtat discutii cu reprezentantii acestora. In unele situatii, acestia ar fi incercat intimidarea interlocutorilor, invocand nereguli ale documentelor ori ale modului de administrare a patrimoniului institutiei, dar si slaba colectare a creantelor de catre functionari cu atributii in domeniu. Sub pretextul ca sunt functionari ai statului, persoanele banuite si-ar fi oferit sprijinul pentru derularea unui program de colectare eficienta a taxelor si impozitelor, dar si a altor debite datorate de catre contribuabili", se arata in comunicatul Politiei Romane.

Politistii mai arata ca unii primari din Buzau au cazut "in plasa" gruparii lui Micul

"Unii reprezentanti ai institutiilor publice ar fi semnat acorduri pentru implementarea unui sistem informatic unitar de recuperare a creantelor bugetare, in care se prevedea plata a 600 de dolari anual pentru aceste servicii".
 
In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cei trei barbatii, doi in varsta de 34 de ani si unul de 31 de ani, au fost condusi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, pentru audieri.
 
Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au luat masura retinerii pentru 24 de ore impotriva celor doi barbati, de 34 de ani si continua cercetarile, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Patarlagele.

CITITI AICI CUM A INCERCAT RAZVAN MICUL SA TEPUIASCA PRIMARIA DIN UNGURIU SI CUM A ALERTAT PRIMARUL DE AICI POLITIA, DUPA CE A CITIT DESPRE TEAPA DATA DE SATMAREAN IN ZIAR DE CLUJ

 

Adauga comentariu