E oficial: Romania - Muntenegru se joaca pe Cluj Arena. Cat a costat refacerea gazonului distrus de Untold?

In aceasta dimineata, un oficial UEFA a verificat starea gazonului distrus de pe Cluj-Arena, in urma organizarii festivalului Untold. Concluziile sale, in urma analizei suprafetei de joc, sunt imbucuratoare pentru  suporterii nationalei de fotbal ai Romaniei, care si-au achizitionat deja bilete pentru partida din 4 septembrie. Meciul Romania-Muntenegru se va desfasura pe Cluj Arena, in ciuda speculatiilor venite din partea unor reprezentanti FRF, cum ca evenimentul ar putea fi mutat pe stadionul Constantin Radulescu, lucru infirmat chiar de catre reprezentantii clubului de fotbal CFR Cluj si de rezutatele inspectiei oficiale UEFA. 

Meciul de fotbal Romania - Muntenegru, din grupa E a preliminariilor Campionatului Mondial 2018, va fi primul in care germanul Christoph Daum va sta pe banca tehnica a tricolorilor. Partida este programata pentru data de 4 septembrie, ora 21.45. Peste 20.000 de biletele puse in vanzare online au trecut ca painea calda, insa gazonul distrus in proportie de 80% de festivalul Untold a ridicat semne de intrebare, daca partida se va putea desfasura pe Cluj-Arena. In acest sens, reprezentantii FRF si-au dat cu parerea, unul dintre acestia fiind Florin Prunea, membru in Comitetul Executiv al FRF.  Acesta a afirmat ca Romania - Muntenegru va fi mutata pe stadionul CFR 

”Eu asa stiu, ca nu se mai joaca pe Cluj Arena din cauza suprafetei. UEFA nu se joaca! Nu permite sa joci pe un asemenea teren. Din cate cunosc, exista 2-3 variante de rezerva, dar cel mai probabil se va disputa jocul pe stadionul lui CFR Cluj, pentru ca deja s-au vandut si bilete si e greu sa muti meciul din Cluj”, a afirmat Florin Prunea, potrivit fanatik.ro.

Surse din cadrul clubului CFR Cluj au afirmat pentru Ziar de Cluj ca este imposibila mutarea meciului pe stadionul Constantin Radulescu si ca nu exista o solicitare in mod oficial din partea FRF, in acest sens. Motivul pentru care partida Romania - Muntenegru nu va putea fi gazduita de stadionul Constantin Radulescu, in ciuda speculatiilor,  se datoreaza faptului ca s-au vandut mai multe bilete decat capacitatea arenei din Gruia si nu exista un corespondent intre locurile de pe biletele vandute pe Cluj Arena cu cele de pe stadionul CFR. 

“Ni s-au cerut doar cateva informatii de infrastructura dar nu ni s-a comunicat  in mod oficial intentia FRF de a muta meciul Romania-Muntenegru pe stadionul CFR. Nu ni s-a propus acest lucru, singurele informatii care ni s-au cerut au fost vis-a- vis de numarul de locuri, de situatia peluzei II, de starea gazonului, vestiare, etc. Meciul s-ar putea juca pe stadionul Constantin Radulescu din punct de vedere logistic dar, exista aceasta problema a biletelor. Din cate cunosc, exista aproape 20.000 de bilete vandute on-line, daca cifra aceasta este reala meciul nu se poate juca in Gruia pentru ca nu vor putea toti acesti oameni sa isi gaseasca un loc corespondent in stadionul nostru. Nu seamana deloc configuratia stadionului nostru cu cea de pe Cluj Arena si un suporter care si-a cumparat un bilet in tribuna zero sectorul X pe Cluj Arena, cine si, dupa ce criterii il aloca altundeva pe stadionul Constantin Radulescu”, au afirmat pe surse reprezentantii clubului CFR.

La fel si oficialul UEFA, prezent azi  la Cluj-Napoca sa inspecteze gazonul de pe Cluj Arena, l-a contrazis pe reprezentantul FRF, Florin Prunea. Analiza asupra suprafetei de joc din aceasta dimineata a britanicului, reprezentant UEFA, a concluzionat ca terenul este din punct de vedere calitativ bun de joc insa exista  o problema cu aspectul estetic. Oficialul UEFA a facut in aceasta dimineata un test cu un tobogan special, pentru a vedea cum sare mingea, si a observat ca gliile sunt bine prinse, concluzionand ca nu exista vreun pericol de accidentare  a jucatorilor din cauza suprafetei de joc. Raportul sau, unul pozitiv pentru Cluj Arena, urmeaza a fi transmis reprezentantilor FRF si UEFA.

Radu Ratiu, directorul Cluj Arena,  a explicat ca densitatea ierbii se dubleaza, datorita tratamentului aplicat gazonului, din doua in două zile si ca in 3 septembrie, ziua cand urmeaza sa aiba loc antrenamentele oficiale, gazonul va primi o doza dintr-un fertilizator foarte puternic, care il va face sa arate excelent.

“Trimisul UEFA a vazut gazonul si a spus ca se poate juca un meci de fotbal pe el, dar ca singura problema este cea de estetica. Ne-a si dat unele indicatii. Ne-a spus sa il lasam sa creasca putin, dupa care sa il tundem zilnic. S-a vazut ca se pricepe", a declarat Radu Ratiu. 

Suprafata de joc distrusa ca urmare a organizarii festivalului Untold a intrat intr-un proces de refacere imediat dupa terminarea festivalului, in 8 august. Pana in prezent s-au facut operatiuni de suprainsamantare, fertilizare si vertidrenare. Potrivit reprezentantilor Cluj Arena organizatorii festivalului  ar fi platit deja 30.000 de euro pentru aducerea suprafetei de joc la parametri optimi.

Adauga comentariu