E lege de aproape trei luni, dar doar pe hartie. Primaria isi saboteaza propriile Hotarari de Consiliu Local

Proiectul impotriva cersetoriei, initiat de consilierul local Claudia Anastase (PSD), desi trebuia sa fie pus in practica inca de la mijlocul lunii august, e in acelasi stadiu incipient. S-au pus doar 25 de panouri in oras, iar din autobuze lipsesc posterele. Cele 10.000 de stickere ce trebuiau impartite in oras si-au gasit abia saptamana trecuta producatorul, care inca nu a facut nimic.

Acum, Anastase spune ca va cere sanctionarea disciplinara a angajatilor municipalitatii care au taraganat punerea in practica a hotararii.

“In acest moment, sunt puse tot aceleasi 25 de panouri. Stickerele au fost adjudecate, nu si facute, iar din patru autobuze, gasesc afis doar in unul. Sunt dezamagita, e infiorator sa stai sa moniterizezi zilnic o hotarare care ar trebui sa mearga de la sine, nu sa-i fie puse piedici. Voi cere inclusiv sanctionarea disciplinara a celor care nu si-au facut treaba in punerea in practica a acestei Hotarari de Consiliu Local”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Clausia Anastase.  

Termenul de realizare si distribuire a materialelor era de 31 august 2014, conform Hotararii privind aprobarea desfasurarii campaniei de prevenire si combatere a fenomenului de cersetorie pe raza municipiului Cluj Napoca.

Abia la sfarsitul lunii trecute, Primaria a organizat o licitatie pentru achizitionarea a 10.000 de stickere necesare pentru campanile. Licitatia a fost castigate de SC PMA Invest SRL, de altfel singurul ofertant, care a avut cel mai scazut pret: 13.000 de lei plus TVA.

“Directia Economica, Directia Generala Comunicare dezvoltare locala si management proiecte si Politia Locala trebuiau sa se ocupe de punerea in practica a proiectului. In afara de Politia Locala, nu si-a facut nimeni treaba. Ei au pus deja in practica numarul unic si au facut harta cersetoriei in oras. La numarul scurt s-au inregistrat, de cand a fost pus in functiune, 34 de apeluri.  Numarul functioneaza chiar si cu cele trei afise ramase prin autobuze”, mai spune Anastase.

Pana la sfarsitul lunii august, reprezentantii municipalitatii trebuiau sa puna 100 de postere in mijloacele de transport in comun, sa ridice 50 de panouri in oras si sa imparta 10.000 de stickere cu mesaje pentru combaterea cersetoriei.

Comentarii

bakkk

06.10.2014 15:20

mare pacat de acest proiect!!! era f bun pt un oras civilizat , iar rezultatele sunt verificate la Oradea si Timisoara. Totusi nimeni nu-l trezeste pe bocanila din somn?? doar la ..mancare se afiseaza... penibil!!

1 clujean informat

06.10.2014 17:10

Sunt stickere din aur, la 1.4 ron+tva/buc ? Ca atata costa 1 sticker A3 sau 35x50 cm !!!

Adauga comentariu