„E fain” sau „e moloz” la Cluj? Și zona centrală se îneacă în deșeuri și în noroi

De când municipalitatea a început excavațiile în zona centrală a orașului, nici Centrul urbei nu se mai pretează expresiei: „E fain la Cluj!”, o sintagmă mai potrivită situației actuale fiind: „E moloz la Cluj!” E moloz scump însă, fiindcă nivelul de viață scade, în timp ce prețurile pentru „facilitățile” urbane rămân dintre cele mai ridicate.

Pentru 7 lei pe oră, de exemplu, clujenii pot parca pe strada Emile Zola, în zona I de tarifare, pe locurile de parcare lipsă de pe șantierul Primăriei, în noroi, pe asfalt spart, printre variate deșeuri.

Dacă tot a devenit un gunoi această stradă centrală, clujenii au început să o trateze ca atare: un riveran și-a aruncat bradul direct pe trotuar, printre mașinile parcate scump și la picioarele pietonilor din cel mai frumos oraș din țară:

De săptămâni întregi, pe acest șantier nu a mai fost văzut picior de muncitor. Strada a fost decopertată, iar acum zace în așteptarea... numai municipalitatea știe a ce!

Pe Sextil Pușcariu, ce se ramifică din Emile Zola, situația este asemănătoare. Ba, chiar mai rea! Pe această stradă au fost excavate șanțuri adânci și găuri în care șoferii își pot lăsa câte-o roată:

Excavatoarele au săpat și trotuarele, pietonii, la un loc cu mașinile, fiind nevoiți să circule prin noroi:

În Clujul de 5 stele, chiar în buricul târgului, încă mai există și astfel de clădiri:

De sus până jos, așadar, de la trotuar la cornișă, orașul e numai un fainoșag!

Prea fain, prea ca la țară!

Aceste două străzi au fost săpate la temelie și apoi lăsate așa în cadrul proiectului european „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal-velo în zona urbană – Modernizare strada Tipografiei, scuar CEC, strada Regele Ferdinand și străzile adiacente”. Valoarea totală a proiectului este de 23 056 184 lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 18 583 344 lei.

Data finalizării proiectului: 31 05 2021.

Nu este, așadar, o problemă că nu se lucrează cu săptămânile pe aceste străzi din centrul orașului. Constructorii mai au suficient timp la dispoziție, până la jumătatea anului viitor. Până în mai 2021, puneți-vă cizmele de cauciuc atunci când ninge sau plouă!

Adauga comentariu