E fain la Cluj, dar nu și pentru chiriași! 330 de euro un apartament nerenovat, de 2 camere, în Mănăștur

În ciuda pandemiei care a prăbușit piața chiriilor, proprietarii clujeni continuă să scoată la mezat aceleași apartamente ponosite care au făcut celebre chiriile de la Cluj.

Pentru un apartament „clasic” de 2 camere în Mănăștur, chiriașilor li se pretinde o chirie de 330 de euro, cu toate că viitorii ocupanți ai apartamentului vor avea de făcut renovări serioase înainte de a putea locui decent.

Camerele acestui apartament seamănă cu o celulă de penitenciar. Patul auster și geamurile din lemn așteaptă parcă un lot de deținuți, nu o familie de chiriași, în orașul în care primarul proclamă cea mai bună calitate a vieții:

În bucătărie, doar centrala este postdecembristă. În rest, finisajele apartamentului par a fi realizate în plină Epocă de Aur. Faianța albă de spital, ușa din lemn, ușa glisantă din plastic de la cămară, toate ne vorbesc despre comunism:

Nici balconul auster nu face notă distinctă:

În baie, proprietarul nu s-a obosit să dea măcar cu o soluție antimucegai. Sau să monteze o mască la vana care pare desprinsă din filmele horror. Chiuveta și bateria se integrează perfect în peisajul dezolant:

Agenția care intermediază închirierea proprietății a redactat o descriere profesionistă a apartamentului postat pe compariimobiliare.ro. Una în care faianța și gresia de spital sunt sinonime cu clasicismul:

„Apartament cu 2 camere in zona OMV Manastur.

Va oferim spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandate, cu o suprafata utila de 60 mp, compartimentat astfel:

- 2 dormitoare cu pat matrimonial;

- 1 bucatarie cu camara;

- 1 baie;

- 1 balcon foarte mare.

Finisajele clasice sunt evidentiate astfel:

- pardoseala cu parchet laminat in dormitoare;

- faianta si gresie clasice in baie si in bucatarie;

- pereti cu vopsea lavabila;

- geamuri din lemn si sticla;

- usi interioare din lemn;

- usa metalica la intrare.”

În orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România, să locuiți într-un asemenea apartament „clasic” vă costă 330 de euro lunar plus cheltuieli, plus garanție, plus comisionul agentului imobiliar.

E fain la Cluj, dar nu și pentru chiriași!

Adauga comentariu