“E absolut dezgustator modul in care se face salubrizarea orasului”

Despre neglijenta firmelor de salubritate in colectarea deseurilor, precum si despre problemele de la punctele gospodaresti transformate in focare de infectie Ziar de Cluj a relatat in repetate randuri. Masurile autoritatilor intarzie sa apara, asa cum ne-a scris din nou un cititor:


“Stiu ca ati scris critic referitor la diverse teme care privesc contribuabilul clujean, imi permit sa va sugerez sa o reluati cel putin pe una, si anume salubrizarea orasului si modul absolut dezgustator cum se realizeaza aceasta. Sunt contracte atribuite acelorasi firme pe milioane de euro, platiti din buzunarele noastre, si am pretentia ca acest serviciu sa se faca "de toti banii", ca sa zic asa. In continuare postez cateva poze concludente, zic eu. Din pacate din poze nu razbate mirosul pestilential.

Pozele sunt surprinse la date diferite, cea cu masina din care curge ca dintr-o sita e de pe strada Campului, unde la fiecare casa unde respectiva utilitara facea cate un "pit stop" isi lasa zoaiele pe asfalt...si era vreo 10 dimineata, canicula, aproape 30 de grade...va dati seama?! Celelalte poze sunt din cartierul Gheorgheni...deci nu potem vorbi de niste cazuri izolate. Astea sunt serviciile oferite...Stau si ma intreb, aparatul ala stufos din Primarie care trebuie sa urmareasca implementarea contractelor, modul de indeplinire...ce fac? Ce urmaresc, someaza ceva, pe cineva? Amendeaza pe cineva...sau totul e perfect in viziunea lor, toata viata e numai un compot, Clujul e Capitala..., e oras de 5 stele, e oras comoara...etc?!”, ne-a scris acesta.

Comentarii

arcasu

25.08.2015 13:48
De multe ori vin dimineata si la blocuri, vorbesc INFECT, ridca glasul, doamne feri sa fie vreo masina in calea lor ca umplu frigiderul propietarului cu carne. Lasa niste mizerii, cioburi si urme uleioase de ti-e scarba sa treci pe acolo. Mai bine angajeaza chinezi in locul lor, aia probabil ne vor respecta.

Roli

25.08.2015 14:50

Ar trebui regandite toate solutiile de colectare a gunoiului.Am vizitat Olanda, si am ramas uimit ce metode civilizate si curate folosesc pentru colectarea gunoiului.Cateva videouri interesante:https://www.youtube.com/watch?v=aRcSGrbz-10https://www.youtube.com/watch?v=5me77xZ0-jU Fiecare localnic are un card de acces la containere, si doar cu cardul se deschide. Si chiar daca il deschizi, nu ai access la continutul containere, poti doar arunca gunoi, de scos nu se poate.Pe de alta parte, aceste containere nu ocupa loc pe suprafata, deoarece sunt depozitate sub sol, pe suprafata fiind doar partea unde se arunca gunoiul. Arata bine, nu miroase urat, nu au access oamenii strazii sa imprastie gunoiul. Astept o astfel de solutie si din partea primariei Clujului, chiar ar fi frumos daca am fi primii din tara ca ar folosi o astfel de solutie civilizata.

Morarescu Valer

26.08.2015 18:10

Dle. ROLI,solutia propusa de Dvs. seamana leit cu imbecilitatea propusa de Primarul Boc in urma cu cateva zile, cu ocazia unei dezbateri publice pe aceeasi tema.Ai facut un calcul de costuri pentru o asemenea infrastructura?...?Ai facut un calcul de durata a implementarii sistemului ?...?Cine va suporta costurile investitiei?...?Dupa cat timp se va amortiza investitia?...? Pentru raspunsuri ma puteti cuntacta.Exista solutii mult mai eficiente si fara a implica costuri de investitii mari care se aplica chiar in Cluj - Napoca dar care nu se " VREA POLITIC"  sa se generalizeze, pentru ca loveste in interesele Mafiei Gunoaelor care sponsorizeaza POLITICUL.Dalai Lama definea IGNORANTA  astfel:SA NU STII CA NU STII.Cu regret  pentru "criza gunoaelor". M.V.pensionar specialist in domeniu. 

Feri

26.08.2015 16:19

Si in zona unde locuiesc e aceeasi mizerie infecta. Probabil e la fel peste tot, cu exceptia Zorilor unde sta Boc. Ori poate lui nu-i mai pute, s-a obsnuit demult cu duhoarea de la bas!

Adauga comentariu