Durata contractului de executie pentru Centrul de Deseuri este de 6 ani si jumatate

Consiliul Judetean a scos la licitatie zilele trecute din nou lucrarile de executie pentru centrul ecologic de deseuri, demarat in 2011 si nefinalizat. Firmele pot depune oferte pana in 22 martie pentru contractul de 123 de milioane de lei.

Interesant este ca potrivit informatiilor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice “durata contractului sau termenul de finalizare” este de 78 de luni, ceea ce inseamna 6 ani si jumatate. Reprezentantii Consiliului Judetean au si o explicatie pentru acest termen atat de vast.

“Executia propriu-zisa este de 18 luni, iar 60 de luni perioada de notificare a defectiunilor, un fel de garantie, sa ii spunem asa. In cazul in care intervin defectiuni constructorul trebuie sa le remedieze pe cheltuiala proprie”, a explicat Alin Iuga, purtatorul de cuvant al CJ.

Asadar durata efectiva a lucrarilor va fi de un an si jumatate de la data atribuirii contractului. Ofertele se deschid in a doua jumatate a lunii martie, iar atribuirea, chiar si in lipsa de contestatii, dureaza de regula cateva luni. Astfel este justificat daca ne asteptam ca Centrul de Management Integrat al Deseurilor sa fie gata in doi ani de zile.

Contractul proiectare si executie va cuprinde: Zona de depozitare finala (Celula de depozitare), Platforma administrativa si Drumuri interioare aferente, impreuna cu infrastructura adiacenta; Zona tehnica compusa din: Statie de Tratare Mecano-Biologica, Statie de Sortare, impreuna cu infrastructura adiacenta; Consolidarea zonei afectata de alunecari de teren, km 0+720, la Centrul de Management Integrat al Deseurilor din judetul Cluj; Drum de acces.

Contractul initial, cu firma italiana Atzwanger a fost reziliat in 2014 de Consiliul Judetean pe motiv ca o mare parte a lucrarilor la celula de depozitare a deseurilor sunt neconforme si trebuie refacute.

Adauga comentariu