După zece ani de amânări, Primăria pregătește modernizarea străzii Mozart. Investiția este de aproape 1,5 milioane lei

Strada Mozart din cartierul Bună Ziua ar putea fi modernizată după ce administrația locală a eliberat autorizația de construire. Reacția Primăriei vine la 10 ani distanță de la solicitarea localnicilor privind modernizarea acestei artere pline de gropi și noroi, lipsită de trotuare. 

După zece ani de amânări, Primăria a eliberat autorizaţia de construire pentru modernizarea străzii W. A. Mozart, care face legătura între cartierul Bună Ziua și Calea Turzii.

Potrivit reprezentanților autorităţilor locale, strada ar urma să fie asfaltată și lărgită la 9 m, iar trotuarele vor fi refăcute.

Durata lucrărilor de execuție este estimată la 24 de luni. 

Strada are lungimea de 284 metri.

Deși, de-a lungul anilor, cetățenii au transmis nenumărate solicitări către Primărie pentru realizarea de lucrări, localnicii din zonă s-au ales doar cu promisiuni neonorate.

Starea actuală a străzii este foarte proastă. Ani la rând, Primăria nu a intervenit cu niciun fel de lucrări din cauză că strada a fost privată. Odată însă cu trecerea în domeniul public, au început demersurile pentru realizarea de lucrări de reparații.

Situația actuală a străzii este una nesatisfăcătoare din punct de vedere al condițiilor de trafic și a posibilităților de asigurare a unei siguranțe în circulație. Strada este nemodernizată, carosabilul fiind alcătuit dintr-o îmbrăcăminte de balast contaminat cu pământ. Nu există trotuare, pietonii fiind nevoiți să circule pe partea carosabilă.

„Având în vedere că structura rutieră actuală nu are o capacitate portantă corespunzătoare traficului actual și de perspectivă, se recomandă realizarea unei structuri rutiere noi, amenajarea intersecțiilor cu străzile laterale și realizarea semnalizării verticale și orizontale”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat în aprilie 2021. 

Starea actuală a carosabilului favorizează fenomenul de băltire, producând un disconfort major participanților la trafic atât rutier cât mai ales pietonal.

Sistemul rutier actual nu asigură o circulație fluentă, în condiții de siguranță, iar accesul la și dinspre proprietățile riveranilor se desfășoară cu dificultate.

Necesitatea lucrărilor propuse este în primul rând argumentată de starea fizică a străzii, raportată la condițiile generale de circulație actuale și în perspectivă.

„Principalul obiectiv care se urmărește prin realizarea investiției este modernizarea străzii și asigurarea siguranței circulației auto și pietonale din zonă precum și sporirea confortului riveranilor.

Modernizarea zonei va duce la dezvoltarea economică și socială din Cluj-Napoca.

Dezvoltarea infrastructurii pentru transport are un rol prioritar, acesta servind unui dublu scop: îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază și accesul la serviciile din zonă”, scrie în proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a investiției este de 1.470.913 lei + TVA. 
Finanțarea se realizează din bugetul local.

Adauga comentariu