Dupa un an si patru licitatii, arteziana din Piata Unirii va fi reabilitata

Dupa mai bine de un an si trei licitatii esuate, cea de-a patra a fost cu noroc pentru fantana arteziana din Piata Unirii, degradata atat de mult, incat functioneaza doar partial. Ieri s-a publicat castigatorul licitatiei de peste un sfert de milion de lei in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Castigatoare este singura societate care a depus oferta la cea de-a patra licitatie organizata de Primarie: Fountain Design, cu sediul social in Zalau, dar care functioneaza la Cluj pe Calea Baciului. Aceeasi societate, infiintata in 2012, detinuta de Bogdan Cosmin Topliceanu, absolvent al Universitatii Tehnice Cluj-Napoca in 2001, a mai depus o oferta la una dintre licitatiile anulate pentru reabilitarea fantanii. Pentru anul trecut a raportat o cifra de afaceri 266.000 de lei si un profit de aproape 4.000 de lei.

In prima faza, dupa mai multe reparatii locale, municipalitatea a incheiat un contract de peste 240.000 de lei cu societatea Eddan Construct din Turda in mai 2013 pentru reabilitarea fantanii. La scurt timp contractul a fost reziliat pentru ca “nu a respectat normele tehnice impuse de caietul de sarcini”. In februarie 2014 Primaria Cluj-Napoca a lansat o noua licitatie pentru reabilitarea fantanii crescand oferta estimata la 282.351 de lei. Procedura a fost anulata in luna aprilie pentru ca “au fost depuse numai oferte inacceptabile sau neconforme”. S-a depus o singura oferta, in valoare de 256.920 de lei din partea SC Fountain Design SRL, din Zalau.

A urmat o noua licitatie in luna mai, anulata pentru ca “nu a fost depusa nicio oferta sau au fost depuse oferte care, desi pot fi luate in considerare, nu pot fi comparate datorita modului neuniform de abordare a solutiilor tehnice si/sau financiare”.

Cea de-a patra procedura a fost lansata la finalul lunii iunie la care Fountain Design a venit cu o oferta de 281.940 de lei fara TVA, suma la care a si fost adjudecata licitatia in 8 august.

Fantana arteziana din Piata Unirii a costat 1,5 milioane de euro si a fost executata in 2009 de firma Iridium, dupa proiectul celor de la Planwerk, in momentul reamenajarii intregii piete. De atunci au fost necesare mai multe reparatii, costurile fiind suportate din bani publici, deoarece firma intrase intre timp in insolventa. Aproximativ 90.000 de lei s-au cheltuit pana acum din bani publici pentru diversele reparatii. Reprezentantii municipalitatii spun ca pe durata garantiei au solicitat mai multe reparatii constructorului, dar societatea a intrat in insolventa, iar acum Primaria este inscrisa la masa credala pentru a-si recupera investitia.

Foto: facebook.com/booha

Adauga comentariu