După trei ani, Boc montează senzori pentru detectarea locurilor de parcare libere din centru. Locuri de parcare noi, după câți ani?

După trei ani, Boc și-a amintit că le-a promis clujenilor o aplicație care le va spune în timp real câte locuri de parcare libere sunt în zona centrală. În acest fel nu se vor mai învârti zeci de minute încercând să găsească un loc în care să își lase mașina.

Desigur că mult mai important ar fi să existe și locuri de parcare, nu doar o aplicație care să le monitorizeze, însă la acest capital administrația Boc este corigentă. Acești patru ani de mandat au fost caracterizați de locuri de parcare desființate și garaje demolate, iar în loc nu a fost realizat nimic. Primele parkinguri ar urma să fie date în folosință în cartierul Mănăștur în acest an, dau asigurări Boc și Tarcea.

Promisiunea privind o astfel de aplicație a fost făcută de Boc în 2017, dar edilul a avut alte lucruri mai importante de făcut, precum să planteze copaci sau să bată toba la meciurile de tenis, dar și să lanseze promsiuni fanteziste precum metrou sau aquapark. Totuși, chiar dacă a avut la dispoziție trei ani, nici acum proiectul nu va arăta în forma în care el l-a prezentat în 2017. Atunci se vorbea despre senzori pentru locurile de parcare și din zona II, dar și din stațiile de autobuz. Momentat proiectul se limitează doar la zona 1. 

”Avem deja o aplicaţie de telefon mobil pentru parking-urile publice cu barieră din oraş, care arată în timp real locurile libere de parcare şi ne propunem amplasarea de senzori care au ca scop identificarea locurilor libere la parcările de la sol printr-o aplicaţie care va disponibilă pe calculator sau telefon mobil. Senzorii vor fi amplasaţi în carosabil, pe locurile de parcare din centrul oraşului, şi vor arăta dacă locul respectiv e liber sau ocupat. Avem peste 3.600 de astfel de locuri de parcare în zonele I şi II. De asemenea, vom amplasa astfel de senzori şi în staţiile de transport în comun, care vor indica dacă în staţii se află un mijloc de transport sau o altă maşină", declara Boc în 2017.

Implementarea unei soluții pentru detectarea locurilor libere de parcare stradală din zona I a municipiului Cluj-Napoca este necesară având în vedere aglomerația care se produce în trafic în vederea identificării de către cetățeni a unui loc liber de parcare. Produsele achiziționate vor asigura fluidizarea traficului în zona centrală prin oferirea cetățenilor a situației în timp real al locurilor de parcare stradală din zona 1. În acest moment, infrastructura implementată la nivelul municipiului Cluj-Napoca oferă informații cetățenilor municipiului Cluj-Napoca referitor la locurile libere de parcare din parking-urile cu barieră.

Pentru implelemntarea acestui proiect, municipalitatea va achiziționa 1258 senzori de parcare, 9 stații interconectare echipamente, o aplicație server pentru gestionarea locurilor de parcare și o aplicație mobilă pentru afișarea locurilor de parcare. Valoarea proiectului este de 1 milion de lei.

În acest moment în zona centrală sunt 1258 de locuri de parcare dispuse astfel:


 

Adauga comentariu