După tragedia de la Piatra Neamț și incendiul de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, echipa PNL propune același proiect al Spitalului Regional, promis de Emil Boc din 2011

După tragedia de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț – o tragedie, nu un accident, soldată cu 10 morți și alte victime, după încă un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, cauzat de un scurtcircuit, echipa PNL Cluj împarte cu dărnicie pliante electorale în care propun aceeași abordare pentru capitolul Sănătate: Spitalul Regional Cluj – promis de Emil Boc în caliate de premier, de pe vremea când tăia pensiile și salariile românilor – este promis și în campania pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. 

Extrem de trist este că românii vor continua să se confrunte cu aceleași deficiențe și lipsuri sanitare și în guvernarea penelistă, iar aceasta întrucât, după o pauză electorală formală, peneliștii au reluat agitația electorală cu aceleași propuneri cu care i-a obișnuit deja Emil Boc pe clujeni:

un Cluj verde pe plantația dezvoltatorilor imobiliari 

un Cluj independent din punct de vedere climatic – o simplă butadă, expresia clară a formelor fără fond – într-un oraș sufocat de gunoaie, cu cetățeni care acceptă ca o comunitate de romi să locuiască în condiții greu de imaginat pentru secolul XXI, la Pata Rât, într-o zonă periferică care duhnește a segregare

un Cluj digital – în care Primăria, coordonată de Emil Boc de peste 15 ani, a beneficiat de imprimante abia cu ocazia alegerilor locale din 2020

un Cluj blocat în trafic - sufocat de autoturisme pe străzile înguste cu câte un sens de mers, sufocate de autoturisme parcate pe trotuare – și în aceeași birocrație a studiilor de prefezabilitate, de fezabilitate, aprobări și semnări de hârtii pentru centura metropolitană, tren metropolitan și metrou, toate proiectate într-un viitor digital, verde și pietonal. 

un Cluj cu bazinele de înot închise și acces interzis pentru sportivii de performanță, cu banalele locuri de joacă pentru copii rămase în delăsare, dar cu preocupări pentru stimularea sportului de masă

un Cluj fără tablete pentru elevii defavorizați din sate și cătune - cu școlile închise - dar cu preocupări pentru sprijinirea învățământului și a cercetării. Cercetare pentru care peneliștii au acordat cel mai mic procent din istoria învățământului românesc. 

un Cluj cu producătorii locali evacuați din piețe, ori lăsați să-și vândă marfa în hale vandalizate, cu ferestrele îndepărtate în batjocură, în bătaia vântului, cu despăgubiri pentru culturile de primăvară calamitate, afectate de secetă, acordate la anul... și la mulți ani, dar cu un ministru clujean care dezvoltă strategii de gestionare a apei și continuă să promită susținerea producătorilor locali, a produselor românești, sprijin pentru cei uitați pe afară în luna noiembrie, cu temperaturi la limita de îngheț.

un Cluj cu aceiași politicieni unși cu toate alifiile, trecuți prin mai toate partidele, de la PD la PDL la PNL ori cu traseiști notorii, foști PSD-iști, azi PNL-iști. 

Toate aceste promisiuni deșarte, spulberate în timp, vor putea fi urmărite acum la nivel național:

echipa PD/PDL-PSD/PNL vrea în Parlament. 

sursa captură: pnlcluj/facebook.com

De acolo, de unde vor încasa mii de euro salarii pentru a face legi militare pentru românii „vinovați” de răspândirea virusului COVID-19, PNL-iștii clujeni vor aduce bunăstarea peste toată România:

o țară sufocată de gunoaie, cu hectare de pădure defrișate zilnic, îngenuncheată de măsurile sanitare aplicate de guvernanți în pandemie, va continua să viseze digital, va respira verde și va muri românește - cu ochii ațintiți la spitalele promise de partidele politice - în aceleași spitale comuniste. 

Echipa PNL Cluj a umplut cutiile poștale ale clujenilor de promisiuni și pliante electorale: din acestea aflăm că, după tragedia de la Piatra Neamț, clujenii sunt chemați să înghită același Spital Regional promis de Emil Boc din anul 2011, de pe vremea când era premier, promis cu aceeași nonșalanță și la o distanță de aproape zece ani. 

În campania pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, PNL-iștii clujeni promit realizarea aceluiași Spital Regional în Cluj.

Aceștia își propun „reglarea sistemului sanitar”, un sistem medical regulat de aceleași personaje, aflate în aceleași poziții-cheie, ajuns nu doar focar de infecții nosocomiale, ci și locul marilor incendii. 

Spitalul Regional Cluj 

Boc Premierul - 2011 - Harta și degetul arătător. Promisiunile. Demonstrații pe hârtie: SPITALUL REGIONAL CLUJ

La o distanță de aproape zece ani, Spitalul Regional Cluj arată la fel: un desen, o machetă, un proiect dintr-o strategie. 

 

Adauga comentariu