După șapte luni de tergiversări, s-a dat startul lucrărilor la sensul giratoriu din Gheorgheni

Nemții de la Lidl au încercat să deschidă și magazinul de pe strada Alexandru Vaida Voevod fără să facă sensul giratoriu. Nu le-a mai mers șmecheria la fel ca pe Frunzișului, când au fentat Primăria și au deschis magazinul fără să realizeze mai întâi sensul giratoriu. 

Lucrările la sensul giratoriu din Gheorgheni - care va fi livrat de către societatea privată germană Lidl la pachet cu noul magazin – au început în această săptămână. Afișul tehnic de pe șantier, montat recent, nu informează însă când va fi gata sensul. Noul sens giratoriu este localizat la intersecția străzilor A.Vaida Voevod – Unirii - Alee prof. I.T. Stan.

Se lucrează în același timp și la magazinul Lidl de pe strada Alexandru Vaida Voevod și la complexul de locuințe din apropiere, toate cele trei proiecte fiind realizate de aceeași firmă privată. Sensul giratoriu depinde și de finalizarea complexului imobiliar construit de societatea NapoPark, după cum este stabilit în cadrul planului de urbanism zonal (PUZ).

„Sensul giratoriu se va face la finalizarea lucrărilor la complexul imobiliar. După darea în folosință a complexului imobiliar, parte a proiectului PUZ în zonă este și sensul giratoriu. Recepția lucrării nu va fi semnată fără existența sensului giratoriu”, declarau reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca pentru Ziar de Cluj în luna mai.

Conducerea magazinului de tip retail discount a păcălit Primăria Cluj-Napoca anul trecut, deschizând magazinul din cartierul Zorilor fără sens giratoriu în dreptul lui și fără aviz de la Primărie și a încercat să vină cu același scenariu și pentru magazinul din Gheorgheni. Printr-un comunicat de presă, Lidl a anunțat că s-a schimbat conducerea și că nu vor deschide magazinul până nu se vor pune în legalitate.

“A fost o altă conducere a Lidl la Cluj, dar acum s-a schimbat. Modificarea din conducerea companiei are legătură cu situația creată aici, pentru că tot ceea ce s-a întâmplat a ajuns la urechile Lidl Germania.

Între timp, s-au depus documente, nu ştiu cât de complete, în vederea realizării sensurilor giratorii şi respectivele cedări. Cei de la Lidl au fost în audienţă, şi-au arătat disponibilitatea de a intra în legalitate. Ne-au asigurat că nu vor deschide până nu au toate actele legale”, anunța și viceprimarul Dan Tarcea în urmă cu două luni.


Adauga comentariu