După patru ani și un deces, prima sentință: M ”U” ia e de fapt achitare pe linie

Începem cu începutul: în dosarul în care defunctul Florian Walter, Daniel Capră, Ioan Mărginean și Marius Adrian Nicolae au fost trimiși în judecată de procurorii clujeni s-a dat prima sentință pe care scrie ACHITARE. 

Walter n-a fost achitat, că a murit. Legea actuală spune că în aceste cazuri nu mai continuă procesul penal față de cel mort. Au fost achitați ceilalți și M”u”ia îi spunem noi s-a mutat la U Cluj și administrația Boc. Adică tot acel prejudiciu de 11 milioane de euro, pentru care Consiliul Local Cluj-Napoca s-a constituit parte civilă, s-a transformat într-un mare și gras ZERO. 

„În temeiul art.397 al.1 rap. la art.19 al.1, art.25 al.1 şi 5 C.pr.pen., respinge constituirile de parte civilă formulate de către Consiliul Local al mun.Cluj-Napoca şi de către FC Universitatea Cluj SA. În temeiul art.25 C.pr.pen. rap. la art.256 C.pr.pen., dispune ridicarea măsurii asiguratorii a sechestrului, asupra bunurilor imobile”, se arată în sentința dată de Tribunalul Cluj. 

- Perchezițiile din dosarul acesta au avut loc în 2012 (se anunța un prejudiciu de 11 milioane de euro). 

- Trimiterea în judecată a celor patru s-a făcut în 2016 (prejudiciul a fost redus la 2,5 milioane de euro). 

- Procesul de fond a început în 2017.

- Sentința de la fond, cea cu achitarea tuturor inculpaților a fost pronunțată în 16 noiembrie 2020. 

Noi am văzut dosarul în 2018. Am răsfoit și publicat din stenogramele procurorilor. Am citit declarațiile martorilor și a inculpaților. Și o să credeți că e un clișeu, dar Walter a spus oricui a vrut să îl asculte, că preluarea U Cluj a fost cea mai mare țeapă pe care a luat-o de la EMIL BOC, primarul care îi promitea că vor trage împreună în aceeași direcție. Așa că Walter și prietenii săi Capră și Mărginean au răspuns apelului și au venit să se ocupe de  U Cluj. Dar u Cluj sângera mortal atunci. Azi e moartă total și Emil Boc și-a făcut o ”replică” a firmei administrată în curtea sa.  FC UNIVERSITATEA CLUJ S.A. nu mai avea cum să scape de metastazele dinainte ca Walter să ajungă patron. 

Ei bine, acum avem achitare în marele dosar cu prejudiciu de 11 milioane de euro, la care administrația Boc se constituia în mod ipocrit ”parte civilă”.

Vezi și: Ioan Marginean, zis si Limoniu, intr-o STENOGRAMA cu Anamaria Prodan: "Mie mi s-o propus Universitatea de domnul BOC, că-s doi investitori pregătiți, io de aia am luat-o, nu?"

Ce a rămas nerezolvat și niciodată nu va fi rezolvat? 

Vă spunem o povestioară: în 2018 când studiam dosarul respectiv și publicam episoade din descoperirile procurorilor, Walter a vrut să mai aflăm ceva ce nu se afla între miile de pagini de la dosar: l-au trimis în judecată exact în ziua în care a cerut procurorilor DIICOT să ancheteze și perioada dinainte ca el să preia U Cluj. 

Citește și: Când DIICOT Cluj nu avea scrupule: Şi-au folosit o slugă din interiorul DIICOT care a lucrat la dosarul lui Walter, care s-a mutat apoi la ANAF și a semnat raportul ce l-a înfundat pe patronul Universității. Păi, DIICOT Cluj, așa se fac anchetele?

Dosarul se va îndrepta spre apel la CA Cluj, unde cel mai probabil se menține sentința de la fond. În ”comercial” încă sunt lichidate bunurile de pe UNIVERSITATEA CLUJ S.A.. Echipa U Cluj funcționează acum pe altă entitate și a luat-o de la zero, jucând luni de zile cu echipe de la sate pe care le băteau cu câte 20-40 de goluri/meci. Ce a rămas nerezolvat: cancerul dinaintea lui Walter. Niciun procuror nu a reușit să aresteze persoanele potrivite din povestea aceasta: cele despre care Walter ziceau că trebuiau anchetate, cele care au furat clubul ca miticii privatizarea din 90. 

 

Adauga comentariu