In vizor

După patru ani de mandat, cel mai important proiect al lui Tișe este tot Centrul de Deșeuri, un proiect vechi de 9 ani

Cel mai important proiect al județului Cluj în 2020 este, surpriză, Centrul Integrat de Management al Deșeurilor. Nu Spitalul pentru Copii sau Centrul Integrat de Transplant, ci CMID. Adică un proiect început acum NOUĂ ani și care încă nu este dat în funcțiune. Pe parcursul celor 9 ani, proiectul a înghițit peste 100 de milioane de euro, iar din aceștia nu toți au fost decontați de către Uniunea Europeană, existând o serie de lucrări neconforme. După un mandat de patru ani, lui Alin Tișe nu îi este rușine să vină în fața clujenilor cu un proiect care trebuia finalizat de mulți ani. De la preluarea mandatului, Tișe a promis darea în funcțiunea a Centrului și în 2018, și în 2019 și acum în 2020. De data acesta este sigur, zice Tișe, 2020 este anul în care problema gunoaielor din județ se va rezolva.

”Un proiect important și care are termen de finalizare în acest an, respectiv finalizarea Centrului Integrat de Management al Deșeurilor. Sunt foarte multe discuții legate de acest centru. Este de departe cel mai complicat proiect pe care l-a derulat consiliul, un proiect extrem de complicat și care a avut foarte multe obstacole. Ar fi o mare realizare pentru acest județ să avem soluția pentru gunoaiele Clujului pentru următorii 20 de ani. Așa cum 70 de ani de când depozităm aceste gunoaie în rampă. Este un proiect care se apropie de final. În acest moment celula de depozitare este gata, avem stația de osmoză, benzile de preselectare și de sortare ale Primăriei pe care noi le vom încorpora în acest sistem integrat. Din punct de vedere al proiectelor derulate de Consiliul Județean Cluj, proiectul de finalizare a Centrului și de dare în funcțiune parțială a primei celule este cel mai important pentru cetățenii din acest județ”, a declarat cu nonșalanță Alin Tișe.

Dincolo de declarațiile făcute de Tișe pe care le știm deja pe de rost, proiectul poate întâmpina dificultăți în obținerea autorizațiilor de la Agenția de Protecție a Mediului, așa cum Ziar de Cluj atrage atenția. Acest proiect a atras suspiciuni încă de la debut, existând un iz penal care plutește deasupra centrului.

Citește și:
Înainte să autorizeze CMID, invităm Agenţia de Protecție a Mediului Cluj să ia ruleta şi să iasă pe teren. Se va lăsa cu denunţuri penale

La finalul unui mandat de patru ani, cea mai mare realizare a lui Alin Tișe este Centrul de Deșeuri care nu este încă funcțional și nu se știe dacă va fi funcțional până în iunie la predarea mandatului. Alte realizări nu prea are. Spitalul de Copii nu este nici măcar început, iar comunele din județ încă se confruntă cu lipsa canalizării, a apei potabile și a drumurilor asfaltate. 

Citește și:
Tu știi cum se dezvoltă județul? Fără apă potabilă, canalizare, gaz și asfalt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *