Rautacisme

După o lungă campanie ratată de vaccinare, autoritățile au ales să strige: „LUPUU BĂĂĂ, vaccinați-vă!”, prin intermediul Ro-Alert

Mesajele RO-Alert, trimise aiuritor de către autoritățile neputincioase ale statului, devin, din păcate, ca în povestea băiatului care a strigat „lupul”, până când nimeni nu l-a mai luat în serios.

La început, autoritățile s-au jucat cu aceste mesaje de avertizare, spamând enervant cetățenii cu mesaje de test. La Brașov, cetățenii au primit recent chiar un mesaj care striga „URSUU BĂĂĂ”.

Când a căzut grindina în Cluj, în această vară, de a inundat străzile, a dărâmat copaci, a spart acoperișuri și mașini, oamenii nu au fost avertizați în prealabil prin mesaje RO-Alert, pentru a își putea proteja viața și bunurile.

În schimb, astăzi, autoritățile statului au trimis o nouă „alertă extremă”.

DSU ne-a transmis din senin, prin RO-Alert, recomandarea să ne vaccinăm, „în contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-CoV-2”. Prin mesajul alarmant, DSU ne mai transmite și alte platitudini, pe care cetățenii le cunosc de la începutul pandemiei, din martie 2020: „pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică”.

După o campanie ratată de promovare a vaccinării, după ce au avut la dispoziție toată vara, acum, în al treisprezecelea ceas, cei care ne conduc spre dezastru aleg să strige „LUPUU BĂĂĂ” prin mesaje RO-Alert, pe care mulți încep deja să și le dezactiveze, ca să nu mai fie deranjați cu truisme, cu avertizări tardive și cu mesaje de test inutile.

Când „LUPU” sau „URSU” chiar va veni, mesajele RO-Alert, trimise până acum aiurea-n tramvai, nu își vor mai atinge scopul, fiindcă nimeni nu le va mai băga în seamă.

Fiindcă se pare că autoritățile statului nu au prea citit, nici măcar în copilărie, Ziar de Cluj le oferă astăzi povestea băiatului care a strigat „Lupul”. Poate vor învăța astfel să nu mai strige lupul, atunci când nu e cazul:

A fost odată un băiat de păstor care s-a plictisit stând așezat pe un deal si urmărind oile sătenilor. Pentru a se amuza, băiatul a început să strige în gura mare „Lupul! Lupul! Lupul fugărește oile!”.

Satenii au venit pe deal, ca să-l ajute pe băiat să-l alunge pe lup. Dar când au ajuns în vârful dealului, nu au găsit nici un lup. Băiatul a râs când a văzut fețele lor furioase. „Nu striga lupul, băiețel de păstor, când nu există niciun lup!”, au spus sătenii. Ei au coborât de pe deal și l-au lăsat pe băiat singur.

Mai târziu, băiatul a strigat din nou: „Lupul! Lupul! Lupul fugărește oile!” Râzând, băiatul privea cum sătenii alergau pe deal ca să-l ajute să alunge lupii.

Când sătenii nu au văzut nici acum un lup, i-au spus băiatului cu mânie: „Păstează-ți strigăturile pentru atunci când va fi cu adevărat un pericol. Nu striga lupul când nu există niciun lup!”. Dar băiatul doar a zâmbit și i-a urmărit cum bombăne coborând din nou dealul.

Mai târziu, băiatul a văzut cu adevărat un lup care se plimba pe lângă turma de oi. Alarmat, el a sărit în picioare și a strigat cât a putut de tare: „Lupul! Lupul!”

Dar sătenii au crezut că încearcă să îi păcălească din nou, așa că nu au venit.

La apus, toți se întrebau de ce băiatul de păstor nu se întorsese în sat cu oile lor. Au urcat pe deal pentru a-l căuta pe băiat. L-au găsit plângând.

„A fost într-adevăr un lup aici! Turma s-a risipit! Am strigat: Lupul! De ce nu ați venit?”

Un bătrân a încercat să-l îmbuneze pe băiat când mergeau înapoi în sat.

„Te vom ajuta să căuți oile pierdute mâine dimineața”, a spus el, punându-și brațul pe umărul băiatului și continuând: „Nimeni nu crede un mincinos… nici măcar când spune adevărul!” (sursa: povesti-ro.weebly.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *