După MITA dată lui Uioreanu, Așchilean încasează 1,6 milioane de euro pentru ca să facă un parc în cartierul Între Lacuri. Vezi prin ce firmă a câștigat contractul

Îl mai țineți minte pe omul de afaceri clujean care a scăpat din dosarului lui Horea Uioreanu, acela care la fel ca BENE a cotizat la buzunarele fostului șef al CJ Cluj, dar care nu a fost inculpat pentru dare de mită precum ca fraierul de Bene. Dorin Așchilean. Exact! 

Fostul director de la ACI Cluj Dorin Așchilean(fost pentru că după sentința din dosarul Mită la Consiliul Județean mandatul de director general al acestuia a fost radiat din ACI Cluj) apărea în denunțurile făcute de Răzvan Pop la DNA Cluj. Trebuie neapărat să redăm fragmentul din declarația lui Răzvan Pop: „ Președintele m-a pus în legatură cu numitul Așchilean Dorin (șeful ACI Cluj – n.n.), care a venit în vizită la CJ Cluj de o maniera similara cum a procedat Bene Ioan și, după o discuție purtată cu președintele în biroul acestuia, la care au participat numai cei doi, președintele Uioreanu m-a chemat și mi-a cerut să mă înțeleg cu domnul Așchilean asupra unei întâlniri ulterioare.

Am convenit cu Așchilean ca, în aceeași zi, să merg la sediul ACI Cluj, ceea ce am și făcut, undeva în jurul orei 15:00, unde Așchilean mi-a dat un plic cu bani în care se afla suma de 30.000 lei în bancnote de 200 lei. Am revenit la birou și i-am prezentat președintelui, nu mai rețin dacă în acea zi sau abia a doua zi, cuantumul sumei primite. Rețin precis ca președintele a fost dezamăgit, probabil se astepta la mai mult.Ca în situația cu Bene, președintele mi-a cerut să țin banii la mine și să-i cheltui exact cum am procedat anterior adică să le dau destinația după nevoile sale”, a declarat la audieri Răzvan Pop.

De atunci, Bene și Uioreanu au fost condamnați pentru dare și luare de mită, iar Așchilean și-a continuat afacerile care prosperă de la an la an. Zilele acestea, Dorin Așchilean a pus mâna singur-sigurel pe un contract de 1,6 milioane de euro. Dar nu prin ACI Cluj, ci prin Nord Conforest SA, firma pe care o deține împreună cu Așchilean Emil și Banciu Florin Eugen.  În ultimii ani, cele două firme prin care s-a plimbat Așchilean au obținut două contracte bănoase de la municipalitea clujeană: modernizarea şi extinderea Parcului Industrial Tetarom I(42 de milioane de lei) și construirea Bazei Sportive din Gherogheni(4,6 milioane de euro), asta pe lângă faptul că ACI Cluj este și firma care a construit stadionul Cluj Arena. 

Noul contract obținut de Așchilean pentru Nord Conforest SA se referă la construirea unui parc în cartierul Între Lacuri. Pentru cele peste 7 milioane de lei, Nord Conforest SA trebui să întocmească următoarele: proiect tehnic(PT), proiect tehnic pentru autorizația de construire(PAC), proiect de oganizare a execuției lucrărilor(POE), documentație pentru detaliile de execuție(DDE) și a caietelor de sarcini. Tot ei se vor ocupa și de execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Amenajare zonă de recreere pentru clujeni în cartierul Între Lacuri din municipiul Cluj-Napoca”. 

Atribuirea contractului s-a făcut în data de 7 martie și urmează o perioadă scurtă în care se pot depune contestații. 

Iată cifra de afaceri a Nord Conforest SA, pe ultimii ani: 

Mai mult, compania are mai multe proprietăți puse ca garanție la bancă pentru un împrumut de 3 milioane de lei de la Exim Bank: 

Adauga comentariu