După majorarea capitalului social la Drumuri și Poduri Județene, urmează Tetarom I și Tetarom III. Deocamdată Consiliul Județean plătește 60.000 lei pentru două studii

Consiliul Județean Cluj vrea să majoreze capitalul social al Tetarom I și Tetarom III din Jucu. În prima fază vor fi alocați 60.000 lei, fără TVA pentru realizarea a două studii privind respectarea principiului investitorului privat prudent în economia de piaţă “necesar procesului decizional privind majorarea participării Consiliului Judeţean în calitate de acţionar la capitalul social al societăţii Tetarom SA”.

Acest studiu va arăta dacă este posibilă sau nu majorarea capitalului social și dacă intră sau nu în categoria ajutorului de stat. Vor fi analizate și perspectivele de rentabilitate ale investiției, posibilitatea de a denature sau de a constitui o amenințare cu privire la concurența dintre operatorii economici, prin favorizarea anumitor întreprinderi și dacă transferal terenurilor s-ar putea realiza în condiții normale de piață.

Realizarea studiilor va dura 30 de zile.

În cazul Tetarom I, Consiliul Județean vrea să majoreze capitalul social prin transmiterea imobilelor-teren în suprafață de 10.893 mp, respectiv 75.440 mp. La Tetarom III se doreşte majorarea capitalului social constând în transmiterea imobilelor-teren în suprafaţă de 40.000 mp, respectiv în suprafaţă de 10.000 mp.
Tetarom I este afectat de alunecări de teren, astfel că imobilele sunt în pericol. Pentru consolidarea terenului, Consiliul Județean ar trebui să aloce 12,6 milioane euro. Bineînțeles că lucrările nu sunt gata, problema alunecărilor de teren rămâne “în picioare”.

Tetarom I și Tetarom III nu sunt singurele societăți din subordinea Consiliului Județean care ar urma să aibă capitalul social majorat. În aprilie, consilierii județeni au votat majorarea capitalului social cu aproximativ 2 milioane euro în cazul Drumuri și Poduri Județene, ca o măsură de salvare a societății de la faliment.  

Citește și:

Datorii uriașe de 7 milioane euro la două societăți ale Consiliului Județean. Sunt firme nerentabile, dar forul județean “pompează” bani pentru salvarea lor

Adauga comentariu