După mai bine de un an, Primăria reușește să rezilieze contractul cu Fundația Primăvara Clujană. Grupele de juniori U Cluj au fost evacuate din Baza Sportivă Dan Anca

Contractul dintre Primăria Cluj-Napoca și Fundația Primăvara Clujană, semnat în 2011, va fi reziliat. În acest sens a fost întocmit un proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali în ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta. Fundația a primit în folosință un teren de aproape un hectar. De pe urma asocierii, cetățenii nu au avut niciun beneficiu.

Despre încrengăturile contractului de asociere dintre Primărie și Fundația Primăvara Clujană, Ziar de Cluj a scris pe larg, anul trecut. Terenul a fost făcut cadou acestei fundații de primarul Sorin Apostu, în 2011. Atunci, Rareș Bogdan și Florian Walter au fost pionii lui Apostu. Ziar de Cluj a dezvăluit întreaga poveste a acestui contract cu o fundație obscură și imediat după aceea consilierii locali au avut în vedere rezilierea contractului. Din păcate, nici până acum nu a fost rezolvată această situație.

Anul trecut, în iarnă, conducerea Primăriei Cluj-Napoca promitea rezilierea contractului cu Fundația Primăvara Clujană prin care această entitate a primit în folosință un teren de câteva mii de metri pătrați, fără ca cetățenii să aibă vreun beneficiu din acest “business”. Este vorba de terenul pe care funcționează Baza Sportivă Dan Anca din cartierul Gheorgheni.

„În urmă cu un an și jumătate am avansat un termen de trei luni pentru o dată de la care să înceapă rezilierea contractului. Între timp s-a pierdut și terenul și săptămâna trecută au fost evacuate grupele de juniori ale Universității Cluj”, a declarat consilierul local Dan Morar, în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local.

Primarul Emil Boc a afirmat atunci că se are în vedere o reconciliere pe cale amiabilă. De vină pentru întârzierea foarte mare ar fi doi din cei trei proprietari.

„Acolo sunt trei proprietari, unul este foarte deschis, dar ceilalți doi, nu. Dacă se rezolvă vineri, lucrurile merg mult mai repede, noi cumpărăm terenul care a fost retrocedat 70% și aparține astăzi unor proprietari privați. Întregim cu 30% cât mai are baza sportivă și atunci terenul va fi pentru totdeauna al bazei sportive. Din cauza neînțelegerilor de la asociați s-a lungit acest interval de timp. Mai avem și calea lungă de a merge prin instanțe, care presupune ani de zile, sau calea amiabilă foarte scurtă. Suntem într-o fază destul de avansată de a merge pe calea amiabilă”, a declarat Emil Boc.

Abia acum se va reuși rezilierea contractului cu Primăvara Clujană.

„În 2011, s-a aprobat asocierea dintre Municipiul Cluj-Napoca și Fundația Primăvara Clujană pentru exploatarea și amenajarea bazei sportive Dan Anca, în suprafață de 8.400 mp. S-a semnat și contractul de concesiune a terenul către fundație. În același an, Fundația Primăvara Clujană a obținut autorizația de construcție pentru amenajarea bazei sportive și a terenului de sport cu gazon natural.

Durata asocierii a fost de 40 de ani, cu posibilitate de prelungire. La sfârșitul perioadei pentru care se încheie contractul de asociere, Fundația Primăvara Clujană va preda terenul care face obiectul asocierii și va preda cu titlu gratuit municipiului Cluj-Napoca toate investițiile realizate – construcții și amenajări edificate pe terenul care face obiectul asocierii”, se arată în proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului.

Adauga comentariu