Dupa mai bine de cinci ani de absenta, Adrian Berinde revine la Cluj, orasul sau de suflet, cu un concert-eveniment

Duminica, 6 Martie 2016, ora 20:00, la Urania Palace (str. Horea nr. 4, Cluj-Napoca) va avea loc concertul de lansare a albumului „Atat de bine”, concert ce va marca, totodata, aniversarea a 20 de ani de activitate muzicala a cantautorului Adrian Berinde.

Albumul „Atat de bine” este cel de-al saptelea album semnat Adrian Berinde, din discografia sa mai facand parte albumele „Absent” (1995), „Negru de fum” (1996), „Vertical” (1998), „Captiv in inutil” (2001), „Albastri dupa ploi”(2003) si „Azil” (2011), albume pentru care semneaza atat versurile, cat si muzica.

La concertul aniversar din 6 Martie de la Urania Palace, Adrian Berinde va urca pe scena impreuna cu muzicienii trupei Nightlosers, de care il leaga o indelungata colaborare si o veche prietenie: Jimi “EL” Laco (chitara, vioara), Geza Grunzo (piane, claviaturi, sintetizatoare), Lucian Stein (bass) si Claudiu “NAsU” Purcarin (tobe). Acestora li se vor adauga Norbert Covacs (claviaturi, chitara) si Teodora Calagiu Garofil (backing vocal).

Concertul va fi precedat de vernisajul expozitiei de fotografie „Africa mea”, cuprinzand fotografii realizate de Andrei D. Mihalca si Gianluca D'Amico in decursul ultimilor 10 ani, in timpul expeditiilor stiintifice din Africa (Kenya, Coasta de Fildes, Republica Centrafricana).

Adrian Berinde (n.1958) a devenit un nume in pictura contemporana in Elvetia, unde a organizat numeroase expozitii personale si si-a reprezentat tara de adoptie in concursuri internationale si expozitii de grup. in Romania este cunoscut mai mult ca muzician, decat ca pictor si ocupa un loc special in peisajul muzical autohton, datorita vocii inconfundabile si a stilului sau unic - un mix original de rock, folk si poezie autentica. A facut parte din echipa prestigioasei companii Cirque du Soleil (Montreal, Canada) si a fost directorul artistic al Clubului Prometheus (Bucuresti), unde a coordonat realizarea a sute de manifestari culturale, dintre care doua spectacole de teatru in regia sa. A publicat un volum de versuri, intitulat ”Captiv in inutil”, iar in prezent pregateste o antologie de poezie ce va purta titlul ”Dumnezeu rade singur”.

Andrei D. Mihalca si Gianluca D'Amico sunt medici veterinari si activeaza in prezent la Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca. Cei doi fotografi au la activ mai multe expozitii si prezentari foto, atat in tara, cat si in strainatate, fotografiile lor fiind publicate in prestigioasa revista National Geographic, dar si pe coperta mai multor jurnale stiintifice.

Biletele costa 30 de lei si se vor gasi la intrare, in seara concertului, unde vor fi disponibile, de asemenea, si albumele „Atat de bine” (2015) si „Azil”(2011).

Adauga comentariu