După mai bine de 6 luni de la începerea modernizării străzii Gheorghe Sion din Dâmbul Rotund, execuția lucrărilor s-a blocat în delăsarea șantieristică

După mai bine de 6 luni de la începerea lucrărilor de modernizare, strada Gheorghe Sion din cartierul Dâmbul Rotund a fost transformată într-un imens șantier. Execuția lucrărilor stagnează, organizarea de șantier pare să se fi transformat într-un haos, iar locuitorii din zonă sunt exasperați. 

str Gheorghe Sion în imagini

lucrările de modernizare a străzii au debutat în aprilie 2021 

în octombrie, șantierul este vraiște 

Delăsarea șantieristică era semnalată de localnici încă din vară: lucrările de modernizare se desfășurau fără o semnalizare corepsunzătoare

CITEȘTE ȘIHaos! Pe strada Gheorghe Sion lucrările de modernizare sunt pericol pentru locuitori. Șantierul este nesemnalizat și plin de gropi

În iunie 2020, consilierii locali au aprobat Hotărârea de Consiliu Local pentru modernizarea acestei străzi.

Au fost alocați 3.704.608,48 lei cu TVA pentru această investiție.

Lucrările au început abia în luna aprilie 2021, la aproape un an distanță de la aprobarea modernizării.

CITEȘTE ȘI: După aproape un an de la aprobarea în Consiliul Local, o stradă din Cluj va vedea asfaltul: „Pe Gheorghe Sion avem autorizația semnată, vom începe și lucrările”

Cazul străzii Gheorghe Sion – cu străzile adiacente str Sitarilor – str Busuiocului – str Sovata – str Spicului – din zona Dâmbul Rotund, aflată la doar câțiva kilometri de sediul Primăriei Cluj-Napoca, ilustrează perfect modul în care, adeseori, simpla alocare de fonduri nu rezolvă problemele semnalate de cetățeni. 

Fondurile se alocă, dar în teren situația rămâne neschimbată.

Dacă autoritățile ar fi aprobat desfășurarea unui festival în zonă, modernizarea străzilor din cartierul Dâmbul Rotund nu ar fi fost amânată cu anii. 

Spre exemplu, străzile din jurul Parcului Mare au fost asfaltate în câteva luni, pentru buna desfășurare a fesivalului Untold.

CITEȘTE ȘIDupă ce a alocat 3,7 MILIOANE de lei pentru modernizarea străzii Gh. Sion, Primăria a lăsat lucrurile de izbeliște. Locuitorii sunt exasperați

Din păcate, chiar dacă autoritățile au desemnat anul 2021 drept „anul cartierelor”, lucrările de modernizare din cartierele municipiului Cluj-Napoca sunt marcate de întârzieri, precum este și cazul realizării Bazei sportive La Terenuri din Mănăștur unde, deși investiția ar fi trebuit încheiată, aceasta suportă noi amânări. 

Spre deosebire de străzile din zona centrală a municipiului, unde lucrările de modernizare în stil smart a străzilor sunt reflectate de autorități și oferite drept model, clujenii din cartierele orașului se simt abandonați, cu toate taxele și impozitele plătite la zi.

 

Adauga comentariu