După fiecare ploaie, șoferii navighează pe străzile din Cluj VIDEO

Străzile din oraș au fost cuprinse de ape, după o ploaie de numai câteva minute. Desigur, administrația clujeană, marcată de incompetență, nu pare a fi deranjată de faptul că mașinile plutesc. Compania de Apă Someș oferă explicații peste explicații, până la urmă, alte instituții ar fi responsabile. Nimeni nu este vinovat în această ecuație fără rezolvare. 

Prinși în acest hățiș birocratic sunt doar cetățenii Clujului, care vor fi nevoiți mai degrabă să navigheze, decât să șofeze.

După cum vă dați seama, situația nu este deloc nouă. Acest scenariu se repetă cu regularitate, după fiecare ploaie care se abate asupra orașului. Doar anii trec, canalizările se înfundă mereu, iar apa se revarsă în șuvoaie pe străzi.

Piața Lucian Blaga

Cartierul Zorilor

Sensul giratoriu de la Sigma

Comentarii

Nicu

12.07.2018 17:42

Asa se intampla cand firma care executa lucrarea, il are la mana pe beneficiarul ei. Dupa ce trece garantia, tot ei vor sparge din nou sa remedieze problema, asta pe banii beneficiarului, adica al contribuabilului, caruia Primaria ii mai multumeste odoata pentru ca si-a achitat taxele

Claudia

12.07.2018 20:46

În Cluj există o puternică Facultate de construcții, cu specialiști foarte buni. Niciodată nu s-a gândit primăria să "profite" de acest fapt, să facă proiecte comune cu această instituție ce scoate ingineri constructori de toate tipurile astfel încât, la reabilitarea străzilor, să fie calculate de specialiști și urmărite de aceștia inclinația, înălțimea bordurilor,  debitele conductelor, gurile de canal plasate unde și cum trebuie, alți parametri tehnici astfel încât să nu se tot inunde orasul la orice ploaie. Așa cum s-ar putea face o colaborare cu UASMV ca absolvenții să aibă posibilitatea ca, la licență, să aibă proiecte practice de amenajare a anumitor spații verzi cochete, frumoase, cum n-are Clujul.

@Claudia

13.07.2018 03:35

Nu se poate. Studentii n-ar primi mana libera fiindca profesorii sunt tot aia inchisi la minte si pe pile. Nu se va schimba nimic in Cluj, in Romania, pana nu se schimba totul din temelie.

Adauga comentariu