După două încercări eșuate, Primăria Cluj-Napoca scoate la licitație modernizarea sediului DNA. Valoarea contractului a crescut cu 1,2 milioane lei

Clădirea de pe Calea Dorobanților nr. 1, unde se află sediul DNA, va fi modernizată dacă în urma licitației lansată astăzi de Primăria Cluj-Napoca va fi găsit un constructor. Este a doua încercare în ultimele două luni, după ce licitația din decembrie 2020 a eșuat. În 2019, Primăria a mai încercat o dată să găsească o firmă care să repare clădirea.

Valoarea contractului pentru modernizarea clădirii a fost estimat în decembrie 2020 la peste 2,8 milioane lei. Acum, la a doua licitație din ultimele două luni, valoarea contractului a crescut la 5 milioane lei. În decembrie 2019, la prima licitație, Primăria a pus la bătaie 3 milioane lei. Rămâne de văzut dacă cei 5 milioane lei vor fi mai atractivi pentru firmele care ar putea participa la licitație.

Lucrările ar urma să dureze doi ani.

Imobilul este în proprietatea statului român și în administrarea și folosința Serviciului Teritorial Cluj al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Imobilul este clasat ca monument istoric și este înscris în Lista Monumentelor Istorice cu denumirea istorică Administrația Financiară, cu adresa Piața Avram Iancu nr 19 și Calea Dorobanților nr 1, ap.1.

Intervențiile propuse sunt în spiritul regulilor restaurării și conservării monumentelor istorice, s-a avut în vederea păstrarea concepției, a substanței originale și a esteticii inițiale, prin intervenții clasice și reversibile, pentru a nu afecta caracterul monumentului, se arată în documentația publicată de reprezentanții primăriei.

Soclul spre str Dorobanților este degradat, acoperit parțial cu tencuială de ciment, restul fiind descoperit, caramidă aparentă degradată. Tencuieli exterioare și zugrăveli exterioare degradate.
Pe fațada principală a clădirii, umiditatea ascensională a deteriorat tencuiala pe bază de ciment, care s-a desprins de pe soclul clădirii.

Adauga comentariu