După doar o săptămână restaurantele din Cluj-Napoca SE ÎNCHID din nou, începând de duminică

Deoarece incidența cazurilor de COVID-19 din municipiul Cluj-Napoca a trecut din nou de 3, ajungând la 3,49, restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol se vor închide. Restaurantele pot să își păstreze terasele însă la -10 grade clienții nu se vor înghesui să le treacă pragul.

În urma analizei situației epidemiologice generată de coronavirusul SARS-COV-2, la nivelul județului Cluj, și văzând adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj nr. 1974/12.02.2021 privind rata incidenței cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori, pentru unitățile administrativ-teritoriale din județul Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență adoptă următoarele:

În unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, se dispun, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.02.2021, măsurile menționate în hotărâre.

Organzarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor și sălilor de spectacole cu participarea publicului este interzisă

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepararea, comercializare și consm a produselor alimentare și băuturilor alcoolice de tip restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă. Se aplică operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de doi pereti indiferent de natura acestora, caracter permanent sau temporar. 

Preparea și consumul alimentelor este permisă în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber. 

Localurile clujene au achiziționat structuri de tip iglu, însă polițiștii i-au amendat considerând că este încălcată prevederea privindn consumul alimentelor și băuturilor în spații închise. 

Hotărârea poate fi consultată AICI

Adauga comentariu