După demiterea managerului Petre Șușca, și directorul medical Adela Golea a demisionat din funcția de director medical al Spitalului Județean Cluj

Directorul Medical al Spitalului Județean Cluj, medicul Adela Golea, a anunțat că demisionează. Decizia acesteia a fost anunțată după ce Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul Spitalului Județean Cluj, Petre Șușca. 

„Mandatul domnului Ec. Dr. Petru Șușca, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a încetat la data de 07.01.2021. De asemenea, Conf. Dr. Adela Golea a demisionat din funcția de director medical”, este a anunțul făcut de Spitalul Județean de Urgență Cluj.

Adela Golea, fosta Șefă a Unității de Primiri Urgențe Cluj, a fost condamnată definitiv la pedeapsa de un an și sase luni de închisoare cu suspendare pentru savârșirea infractiunii de instigare la abuz în serviciu. În 2017 între UPU Cluj și IPJ Cluj s-a iscat un conflict pe tema recoltării de sânge de la șoferii aflați în stare de ebrietate. Conflictul a escaladat într-o plângere penală, în urma căreia Adela Golea a fost trimisă în judecată.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Cluj a declarat pentru Ziar de Cluj că la baza deciziei medicului Adela Golea stau ”motive personale”.

Managerul Spitalui Județean Petre Șuşca a ocupat această funcție din 2013, fiind demis ieri de Ministrul Sănătății.

„În acești șapte ani, cât a fost mandatul meu de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, au fost plini de provocări și, în același timp, realizări. Am învățat că orice obstacol poate fi depășit, dacă ai o echipă dedicată și competentă alături. De aceea, la încheierea acestui mandat, le sunt recunoscător colegelor mele din Comitetul Director, precum și întregii echipe SCJU, pentru sprijinul din acești ani. Vă mulțumesc tuturor! Doresc noii echipe manageriale succes și multe realizări!”, a declarat Ec. Dr. Petru Șușca.

Conducerea interimară a spitalului va fi asigurată de Prof. Dr. Claudia Gherman.

Petru Şuşca a fost îndelung criticat în ultimii ani de deputatul Emanuel Ungureanu, colegul de partid al ministrului Vlad Voiculescu, 

Emanuel Ungureanu care a făcut numeroase sesizări împotriva acestuia, care s-au concretizat în trei rapoarte de control ale Corpului de Control ale Ministerului Sănătăţii în care erau constatate o serie de nereguli.   

CItește și:

Petre Șușca a fost DEMIS de la conducerea Spitalului Județean Cluj

 

 

 

Adauga comentariu